Бразилия започна с разгром защитата на титлата в южноамериканската лига (видео)


Бразилия започна с разгром защитата на титлата в южноамериканската лига (видео)
(сн.fiba.com)
21-05-2016 16:02

Защитаващия шампионска титла при жените в южнамериканската лига тим на Бразилия започна с убедителен успех тазгодишната надпревара. В двубой от група А тимът на "салесао" разгроми младия тим на Уругвай със 115-42. Тимът на уругвайки, който е воден от Алехандро Алварес е доста млад със средна възраст 24 години. Днес бразилки ще срещне Чили, който загуби в първия ден с огромна разликата от Колумбия.

 

Надпреварата се провежда от 20-26 май в град Баркисимето, Венецуела. Мачовете от група В ще започнат днес на 21 май със среща между Аржентина и Еквадор. В неделя домакините от Венецуела ще се изправят срещу Перу.

 

Още в първата част бразилки направиха двуциифрена преднина след 30-4. Във втората те продължиха да доминират и на почивката водеха с 27 точки при 50-27. Салесао запази контрола на терена и през втората като двубоя просто се доиграваше до финалната му сирена.

 

Най-резултатна за успеха на Бразилия с 21 точки бе 26-годишната Надя Коладо, а 19 имаше Рибеиро Пати. Нито една състезателка от Уругвай не успя да направи двуцифрен актив. Най-много 7 точки имаше Флоренсия Серхио.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Южноамериканска лига (жени 2016) , Бразилия (жени), Уругвай (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи