ПАО шокира Олимпиакос в първия финал в Гърция (видео)


ПАО шокира Олимпиакос в първия финал в Гърция (видео)
Силен мач за Калатес
20-05-2016 11:59

 

Панатинайкос отне домакинското предимство на Олимпиакос във финала на гръцкото първенство. В първи мач "зелените" надиграха съперника с 83-81 като гост и шокираха феновете на "червените", които си тръгнаха крайно разочаровани.


ПАО тръгна много добре и поведе с 13-6 в началото. В края на първата част разликата стана 9 точки, а във втората и 12. Олимпиакос успя да изравни, но до почивката гостите излязоха напред с 6. Те водеха и в третата част, но към края й домакините най-накрая взеха аванс. До края мачът вървеше кош за кош, като ПАО водеше с малко. При точка аванс Антонис Фоцис отбеляза тройка за +4, но домакините я върнаха. В последните секунди "зелените" удържаха разликата, като Олимпиакос имаше шанс да изравни в края, но добрата защита на съперника не го позволи.


Много силно за успеха игра Ник Калатес, който завърши с 16 точки, 8 борби и 8 асистенции. Джеймс Фелдейн се отчете с 15 точки и 6 асистенции, а Антонис Фоцис имаше 13 точки. Общо ПАО имаше цели 29 асистенции в двубоя, което им донесе и успеха.


За домакините Мат Лоески приключи с 21 точки, а Йоргос Принтезис имаше 17.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи