Рилски поведе за бронза след скучен мач


Рилски поведе за бронза след скучен мач
(сн. lap.bg)
18-05-2016 20:14

Рилски спортист поведе в серията за бронзовите медали в НБЛ Виваком. В първи двубой самоковци надиграха Спартак Плевен със 73-66 у дома и са само на успех от спечелване на отличието. Домакините се откъснаха със силна серия по средата на третата част, след която те поддържаха аванс, който гостите не можаха да стопят. Като цяло обаче двубоят бе скучен, а отборите не предложиха никаква емоция нито на терена, нито на зрителите по трибуните. Мач №2 е в Плевен на 21 май (събота).

 

И двата тима започнаха много мудно и съвсем естествено резултатността не бе висока. В края на първата част Рилски поведе с 3 точки, а малко след началото на втората разликата стана и 5. Отборите обаче продължиха да не вкарват много, като все пак домакините съумяха да направят аванс от 8 точки. Спартаклии отговориха с 9-2 и свалиха до една, а дори имаха и шанс да поведат, но го пропуснаха. Рилски вкара следващите 4 точки с две бързи атака, но плевенчани също отбелязаха два коша и полувремето приключи при точка разлика.


Гостите изравниха веднага след паузата, след което последваха поредни безрезултатни атаки и за двата отбора. След това за по-малко от минута Рилски наниза 7 точки поред и се откъсна, а плевенчани продължиха да пропускат. Серията на домакините продължи с още 6 точки за +13, а Величкович най-накрая отбеляза при 3.38 до края на третата четвърт. Спартак дори свали до само 5, но с 5-0 за завършек на частта самоковци пак се откъснаха. В последната четвърт гостите правеха опити да се върнат в играта и бяха близо, като при 2.58 до края разликата падна до само 3 точки. Последваха пропуски и за двата тима, а Бозов с два наказателни и кош направи преднината 7 и реши двубоя при оставащи 92 секунди.

 

Най-резултатен за успеха стана капитанът Йордан Бозов, който отбеляза 19 точки. С дабъл-дабъл от 16 и 12 борби се отчете Тони Гуджино, а 13 точки имаше Франк Търнър.


За гостите дабъл-дабъл имаха Милован Савич със 17 точки и 10 борби и Димитър Маринчешки с 16 и 15. 14 точки пък отбеляза Герасим Николов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи