MVP на финалите за юноши (19) Йордан Минчев: Винаги се целя нависоко


MVP на финалите за юноши (19)  Йордан Минчев: Винаги се целя нависоко
(сн.БФБ)
17-05-2016 17:12

Левски е новият шампион при юношите (19), а в основата за успеха бе Йордан Минчев. 17-годишното крило на „сините“ направи страхотен финал с 40 точки и бе избран за втори път за най-полезен играч на турнира, след като спечели този приз и на Купа БФБ. За четири мача на финалния турнир той имаше средно по 27.3 точки на мач и 9.8 борби като пропусна само един мач, в който Левски загуби от Дунав Русе.

 

Ето какво каза пред BGbasket.com след финалите Йордан Минчев:

 

- Данчо, златен требъл за теб тази година с юношите, А група и на Купа БФБ с втория отбор на Левски. Как определяш за теб този сезон?

- Наистина много добър сезон. Доволен съм, защото аз винаги се целя нависоко.

 

- Какво ви помогна да спечелите?

- Агресията ни помогна най-много и физическата подготовката. Със сигурност се вижда, че стоим доста по-добре от другите отбори на игрището. От това идва и разликата.

 

- Какво смяташ за нивото на другите отбори?

- Всички отбори се представиха на ниво. Варна ме изненада най-много, защото никой не очакваше, че те ще стигнат до финал и поздравявам момчетата.

 

- Ти пропусна един мач, в който твоят отбор допусна единствената загуба на турнира от Дунав Русе. Каква беше причината да не играеш?

- Причината беше, че треньорът искаше да ми даде почивка и доста подцени отбора на Русе, но те показаха, че може да побеждават и го направиха срещу нас.

 

- Как ти се отрази играта на няколко фронта в НБЛ, А група, Балканска лига и юноши?

- Със сигурност напреднах доста, което се изискваше от мен за този сезон. Най-накрая ще имам малко почивка след този тежък сезон. Като цяло съм доволен от всичко, което постигнахме.

 

- С какво твоята игра се подобри от миналия сезон?

- Мисля, че във всяко едно нещо съм напреднал по малко този сезон.

 

- Какво ти предстои оттук нататък с националния отбор?

- Сега имаме малко почивка и ще се подготвям за лагера с националния отбор, който започва на 13-и юни. Ще работя здраво и се целим високо на това Европейско, защото знам, че имаме шанс.

 

- Ти започна подготовка преди сезон с руския гранд ЦСКА Москва, а преди ден те спечелиха Евролига. Какво смяташ за финала?

- Наистина гледахме изключителен финал на Евролига. Видя се, че докато не изтекат 40 минути, нищо не е свършило. Много ми хареса финалът и се радвам, че ЦСКА спечели. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Минчев, Левски (19), Финали за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи