47 точки на Николай Титков и изненада за Дунав срещу Левски


47 точки на Николай Титков и изненада за Дунав срещу Левски
(сн. BGbasket.com)
14-05-2016 17:08

Дунав Русе изненада един от големите фаворити в държавното първентво за юноши до 19 години Левски. Николай Титков изигра страхотен мач и в стил Стеф Къри наниза 10 тройки и общо 47 точки в мача за успеха с 91-79. Левски пък започна с резервите, а в състава не беше най-силният играч на отбора Йордан Минчев. Така до момента и двата отбора са с по две победи и една загуба. Единствената надежда за продължаване към полуфиналите за русенци обаче е Рилски спортист да победи Академик София в последния мач от групата. Ако фаворитът Академик победи, ще стане тройна въртележка, в която той ще бъде първи, а Левски - втори.

 

Левски започна мача слабо и това позволи на съперника да се разиграе и да влезе в добър ритъм. Русенци започнаха с 20-5, а след една част вече имаха 15 точки аванс. На моменти преди почивката разликата скочи до 19 точки, но Левски успя да стопи малко от нея за 38-52. В началото на втория период разликата скочи до цели 20 точки, но с добра играя до края й Левски успя да я намали двойно и да си остави шансове за последните 10 минути. В началото им "сините" се приближиха на 6 точки, но Титков и компания отвърнаха със серия от 10-0 и запазиха добра преднина до края.

 

Николай Титков наниза 47 точки в мача след 10/18 от тройката, като добави и 9 асистенции. Силно се включи и Георги Петров, който записа 23 точки и 7 борби. С по 13 точки и борби завърши Милен Нинов.

 

Най-силен за Левски беше капитанът Спас Николов, който вкара 35 точки и хвана 15 борби. 14 точки вкара Кристиян Георгиев, а 12 - Мартин Тимов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ РУСЕ (19) - ЛЕВСКИ (19)

 

ПРОГРАМА ЗА ГРУПА В ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи