Надеждите за женски отбор на Дунав остават живи


Надеждите за женски отбор на Дунав остават живи
Младен Ганчев
04-05-2016 18:27

Надеждите да има женски отбор в Русе и през следващото първенство не са напълно угаснали. Това обяви пред BGbasket.com Младен Ганчев, който досега беше един от членовете на УС на Дунав 8806. Той присъства и на днешната пресконференция, на която стана ясно, че досегашният клуб преустановява участието си. Ето какво каза за BGbasket.com самият Ганчев, който е един от хората, които ще се опитат да спасят женския баскетбол в града:


"В момента започваме процедура по регистриране на нов клуб. Името вероятно ще е БК Дунав и той ще се занимава с школата и в двете направления - момчета и момичета. След това, ако бизнесът в града и баскетболната общност покажат интерес и желание да има представителен отбор, то такъв ще има. Идеята за женски отбор не е да търсим резултати на момента, а по-скоро да започнем нов проект с по-млади и талантливи момичета, които да бъдат развити и да търсим някаква реализация в близките години.


Аз лично мисля, че на фона на това, че 25 години не е имало отбор във футболната А група, наистина е много вероятно спонсорите да се пренасочат натам. Факт е, че на практика Дунав вече е влязъл в елита и с оглед на това, че ще се изискват определени бюджети, гаранции и т.н., смятам че е много възможно хората, които дават пари за спорт в Русе да пренасочат до някаква степен усилията си натам и отборът да има гарантирано участие в А група. Казах, че според мен бизнесът в Русе има по-голяма възможност да спонсорира спорт от това, което се прави в момента и дори участието на Дунав в А група не би трябвало да води до проблем да се поддържа един не толкова скъп отбор в женското баскетболно първенство.


При всички положения решение за участие на отбор на Дунав в женския шампионат зависи от ангажимента на спонсори и общината и на второ място - все пак като се прави бюджета на първо място започваме да говорим за школата и оттам нататък, ако има реални и гарантирани средства, ще бъде направен и професионален отбор.


Не мога на този етап да се ангажирам с шансове при положение, че предстоят разговори с основни спонсори и общината. Чисто теоретично шансовете са 50/50. Аз лично не смятам, че невъзможно това нещо да се случи. Вярно е, че последните години бяхме единственият отбор, с изключение може би на Нефтохимик, който май-юни месец си знаеше бюджета и имаше договори с 6-7 състезателки. В другите клубове в женския баскетбол нещата горе-долу се решават в последния момент и може би и ние тази година ще знаем по-късно дали ще има отбор или не. И да го има обаче идеята е да е с по-млади момичета. Като цяло говорим за някакво рестартиране на проекта, което значи и рестарт на самия отбор. На първо място обаче акцентът е върху школата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Дунав
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи