Златко Живков: Този сезон ни прилягаше всичко


Златко Живков: Този сезон ни прилягаше всичко
02-05-2016 20:06

 

Кметът на Община Монтана Златко Живков е основната причина там да има спорт. Благодарение на него града има три професионални отбора, а баскетболният за жени спечели дубъл - купа и титла на страната. Ето какво каза Златко Живков след триумфа пред BGbasket.com:


"Много съм щастлив, затова че сме на няколко финала. Опитвам се да разбера кой друг град в България тази година или в близката история на спорта го е правил. И в трите спорта, които развиваме имаме успехи. Понеже сега сме на баскетболна тема трябва да кажа, че момичетата изпълниха задачата за два финала. Първите пет отбора бяха много равностойни и се радвам, че имаме трети златен дубъл. Вече имаме три титли и шест купи. Да припомня, че в последните 30 години само ние и Нефтохимик участваме във всички държавни първенства на България, а мисля че този сезон ни прилягаше всичко.


Повече от шест месеца нямахме загуба. Смятам, че като отбор и българките ни бяха по-добри от останалите, както и чужденките и треньорите. Мисля, че това беше година, в която наистина заслужихме и двете титли. Това е един подарък за всички хора в моя град и в моята община, които обичат спорта.


Бях кмет и при предния дубъл. Спомням си, че бях току-що започнал и нямах още една година. Това се случва през 2000-а година в залата в Ботевград. Все пак тогава Монтана имаше стабилни спонсори и имаше големи традиции, като за пет години имахме две титли. Доста години след това трябваше да се преборя с безброй предизвикателства тогава, когато се отдръпнаха спонсорите, когато нямаше хора желаещи да подкрепят спорта, за да го изкараме на такова ниво. Тогава също се радвах, също бях на снимка на средата на залата в Ботевград, но усещането ми сега е различно, защото знам колко огромен труд и усилия ми струват всички тези финали и тези купи. Разбира се не само на мен, но и на треньорите и хората, които помагат. Благодаря на хората, които помагат. Те не са кой знае колко много, но не са и малко. Имам предвид такива и от Монтана, но и тези от страната, от които даже някои ми помагат повече от тези тук. Сега обаче е време за радост и затова благодаря на всеки един, който ни е подкрепял в този не лек период за ново изграждане на отбора и стигането до две титли.


Ще видим и ще мислим за следващия сезон, даже за евротурнири. Много зависи от това какви ще бъдат решенията на БФБ и колко чужденки ще имат право да играят в първенството. Надявам се да запазим основната част на отбора, но за да търсим изява и на по-високо ниво ще ни бъде необходим още по-добър и още по-равностоен състав. В значителна степен всичко зависи от решенията на БФБ. В Румъния например имат право да играят по четири чужденки, а при нас сега бяха по три и не знам какво ще се случи. Имаме амбиции. Нека сега да се порадваме на медалите, а след това ще решаваме как ще се борим и как ще продължим наесен."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Монтана 2003, Златко Живков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи