Георги Глушков: Отиде си една легенда


Георги Глушков: Отиде си една легенда
(сн. lap.bg)
30-04-2016 19:28

 

Президентът на БФБ Георги Глушков е бил съотборник с легендата Георги Христов. Двамата са се засекли в последните години на голямото име в Балкан, който вчера си отиде от този свят. Ето какво си спомни Глушков за времето си заедно с Христов преди повече от 30 години:

 

"Бил съм съотборник с Георги Христов и хванах годините му след 31. Това значи, че не съм бил в най-силните му периоди като състезател и е бил великан и най-добър гард в България.


Имам много интересни спомени с него от Ботевград. Много добър човек и с много голям характер. Навремето имаше още нормативи, които бяха много сериозни. Спомням си как на 35-годишна възраст пази диета един месец с лимони, мед и орехи и изкара нормативите като момченце. Наистина имам страхотни спомени от последните му сезони като състезател.


В общи линии тогава нямаше много играчи на по 35 години, тъй като тогава това се смяташе за доста сериозна възраст. Беше прекрасен човек и пример за младите. Много жалко. Отиде си една легенда на ботевградския и българския баскетбол."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи