Лукойл без проблеми на полуфинал


Лукойл без проблеми на полуфинал
(сн. lap.bg)
29-04-2016 19:33

Лукойл Академик се класира безпроблемно за полуфинал в НБЛ. Шампионите надиграха Ямбол с 105-59 като гост и така спечелиха серията с 2-0 успеха. След равностойна първа част те нанесоха своя удар във втората, когато се откъснаха напред и до края контролираха мача. В спор за място на финала шампионите ще играят с Рилски спортист.

 

Ямбол тръгна отлично и поведе с 11-4, но гостите отговориха с 13-1 и взеха преднина. Тя стана и 7 точки, след което бе намалена до края в края на първата част, но през втората интригата приключи. С начало от 12-2 разликата стигна 13 точки, а малко след средата й и до 19. Оттук до края Лукойл контролираше сблъсъка и си тръгна с победа и класиране. В последната четвърт пък шампионите дори направиха супер серия от 19-0 за нейното начало, с което разликата стана доста сериозна.

 

Желко Шакич бе най-резултатен за успеха с 20 точки, а той хвана и 8 борби. Христо Захариев се включи с 18 и 8, а 14 точки имаше Филип Барович.


За домакините с 14 точки най-резултатен стана Стойо Чолаков, а 10 и 9 борби добави Денис Агре. За ямболии не играха топреализаторът им Милиян Боцка, както и Станислав Говедаров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛНИТЕ ПЛЕЙОФИ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи