Рилецо сложи край на сезона за сърцат Черно море


Рилецо сложи край на сезона за сърцат Черно море
(сн. lap.bg)
29-04-2016 19:47 | Иван Вълчанов

Рилски спортист се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига. Като гости в зала „Христо Борисов” във Варна баскетболистите на Росен Барчовски се наложиха трудно над Черно море с резултат 76-72 . Варненци се бориха през целия мач и често бяха напред в резултата, но в последните минути по-дългата пейка и класата на съперника казаха думата си. Това беше последният мач на варненци за сезона, а в следващия етап Рилецо ще срещне шампиона Лукойл Академик, който днес отстрани Ямбол. Домакинското предимство в серията, която ще се играе до три победи, ще бъде на страната на „студентите”, което означава и че първите два мача от нея ще бъдат в Правец.

 

След добро начало на мача за домакините Рилски спортист направи серия от 14-2 и се откъсна със 7 точки напред в средата на откриващата част. Отборите бяха равностойни до края й и след нея гостите имаха преднина от 4 точки. Серия от 7-0 за „моряците” в началото на втората десетка обърна резултата и те останаха напред няколко минути. Рилецо обаче завърши първото полувреме с 13-2 и след него водеше с 36-31.

 

Рилски спортист остана напред в резултата дълго време през третия период, но след себераздаване и серия от 10-0 Черно море успя да обърне нещата в края му за 51-49. В началото на последния период преднината на домакините стигна 6 точки, но до средата му Рилски стопи разликата и поведе с 64-62. След две поредни тройки и кош с фаул на Тристан Керисамоковци поведоха със 7 точки при 69-62.  В последните напрежението се усили доста, след като точно минута преди сирената разликата падна до 2 точки. Разликата остана такава до 23 секунди преди края, когато Тони Гуджино вкара един наказателен удар за 75-72. Грешка на варненци в ответната атака върна владението на Рилски и с това мачът приключи.

 

Антъни Гуджино бе най-полезен за победата с 24 точки и цели 19 борби, а по 12 отбелязаха Тристан Кери и Франк Търнър, който направи и 7 асистенции. Капитанът Йордан Бозов се включи с 11.   

 

За Черно море Станислав Цонков бе най-резултатен с 22 точки, а 20 имаше Симеон Илиев. С 12 точки и 8 борби завърши Денислав Вутев


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛНИТЕ ПЛЕЙОФИ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Порт Варна, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи