Мануел Марков: Вярвам, че на мача в София ще бъдем по-смели


Мануел Марков: Вярвам, че на мача в София ще бъдем по-смели
(сн. lap.bg)
28-04-2016 10:55

Старши-треньорът на Левски Мануел Марков коментира пред BGbasket.com вчерашната загуба на отбора си от Балкан в първия мач от четвъртфиналната плейофна серия, игран в „Арена Ботевград”:

 

"Заслужена победа за Балкан. Не, че не са ни стигнали силите, просто срещу Балкан и Лукойл Академик е по-трудно да играеш, когато допускаш такива спадове. За две минути ние допуснахме да ни направят серия 11-2, което след това се наваксва трудно. За да биеш такъв отбор, трябва да играеш с по-голямо сърце, поемане на по-голяма лична отговорност и най-вече с вкарване. Балкан винаги са били отбор, на който през последните години нападението, особено в Ботевград, им е водещо, така че просто трябва да вкарваш. През първото полувреме ние не можахме да сме с добър процент, а като цяло така бе и през целия мач.

 

Ако трябва да бъдем честни, имаше момент при 5 минути до края и 6 точки разлика, след смея да твърдя много добри защити от нашия отбор, просто три пъти не можахме да си овладеем борбата и да стигнем до нападение. След това взехме кош от Острев без никакво противодействие. Мисля, че там ни беше шанса, въпреки неубедителното ни нападение да се върнем. Като цяло обаче отборът ни има още какво да даде. В последните два мача срещу Балкан, ако трябва да съм честен, играхме близо до максимума на възможностите си.

 

Имаме още няколко човека, които могат да дадат още и те са ни ключови. Вярвам, че на мача в София ще бъдем по-смели и опрени до стената ще играем на максимум."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мануел Марков, Левски, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи