Спартак хвърли бомбата и спечели в Стара Загора


Спартак хвърли бомбата и спечели в Стара Загора
(сн. lap.bg)
27-04-2016 20:50

 

Спартак Плевен хвърли бомбата в първите плейофни мачове на НБЛ. Тимът изненада Берое като гост в Стара Загора и спечели с 86-81, като по този начин поведе с 1-0 в четвъртфиналната серия. Успехът е неочакван с оглед на това, че през сезона заралии надиграха три пъти безпроблемно същият съперник, както и един път с продължение за купата. Отделно плевенчани останаха без контуения Александър Груев и напусналия Веселин Георгиев, но показаха невероятно сърце и измъкнаха този двубой. Мач №2 е в петък (29 април) в Плевен и при успех там спартаклии ще се класират на полуфинал.


Спартак започна по-добре и в началото дръпна с 10-3. След това плевенчани поддържаха аванс, докато Берое не изравни и поведе. До края на частта откъсвания нямаше, а във втората четвърт заралии се откъснаха с 5 точки. Това обаче не притесни гостите, които не само останаха близо, а в края на полувремето и поведоха. Това стана след три поредни тройки на Урош Величкович и серия от 9-0 за преднина от 5 точки след 20 минути игра.


Плевенчани започнаха отлично и второто полувреме и след 8 поредни точки се откъснаха с цели 13. Гостите задържаха разликата известно време, но серия от 9-0 върна домакините в играта. Тя свали пасива им до 4 точки, а такъв той остана и след края на третата част.


Малко след старта на последната Берое изравни, но плевенчани веднага си върнаха водачеството с два наказателни. Скоро след това обаче бе отсъдено техническо нарушение на Величкович, което пето лично за него, след което домакините нанизаха 4 точки и поведоха за първи път от доста време. Това обаче не продължи дълго, тъй като по средата на частта Секулов вкара 5 точки, за да даде аванс от 3 на гостите. При две минути до края с нов кош на Секулов разликата стигна до 5 и до края Спартак удържа.


Гостите спечелиха, въпреки че направиха 11 грешки в повече от съперника и вкараха три тройки по-малко. Те обаче имаха по-добра успеваемост за 2 точки с 21/34 срещу 16/35 за заралии.


Най-резултатен за победителите стана Урош Величкович с 23 точки, като добави и 8 асистенции. Милован Савич се отчете с 21 точки и 8 борби, а много силно се включи Адриян Секулов с 19 и 8.


За домакините Еврик Гари приключи с 19 точки, а 16 и 9 борби имаше Остън Барнс.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛНИТЕ ПЛЕЙОФИ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи