Елена Станкова: Не сме изиграли нормален мач в Монтана и нямам свръхочаквания


Елена Станкова: Не сме изиграли нормален мач в Монтана и нямам свръхочаквания
25-04-2016 21:58

Хасково 2012 загуби за втори пореден път у дома от Монтана 2003 и до голяма степен шансовете на тима за титла се изпариха. Ето какво каза след поражението пред BGbasket.com наставникът на хасковлийки Елена Станкова:


"Доволна съм, че днес играхме доста по-мобилизирано и бяхме доста по-спокойни в отсъствието на Галдейра. Смятам, че ако имаше няколко мача без нея преди този, момичетата щяха да свикнат с новата обстановка и да влязат по-спокойни във финала. Днес съм доволна от играта, доволна съм, че се борихме до последно. Имаше едно спорно съдийско решение на Николай Цинцарски в края на мача, когато Кати Рудева бе спъната в подкошието и топката излезе в аут, като бе дадена на Монтана. Е, в такива ситуации отборът на Хасково не може да се ползва от тези привилегии, от които се ползва съперника и така е цял сезон.


Доволна съм от това, че стигнахме финал. Доволна съм от това, че Хасково 2012 завоюва ново постижение. Доволна съм, че в спортните игри в Хасково през последните години въобще не е имало близки до резултатите, които постигнахме ние. Удовлетвореността за мен и екипа е пълна.


В Монтана ще отидем със същото настроение, с които изиграхме тези два мача. Там ние не сме изиграли нито един мач нормално, с нормално съдийство и нямам никакви свръхочаквания за двубоите, които предстоят. Ако искахме да направим нещо по-значимо, трябваше да спечелим двубоите в Хасково. Първият мач обаче беше предрешен от Искрен Манолов още със самото му започване, така че какво повече да кажа от това, което казвам всеки път - не се играе нормално срещу Монтана.


Самият Константин Папазов предложи двамата най-добри съдии според него - Владимир Цеков и Мартин Хорозов да ръководят финалните мачове и ми каза - `Ели, моля те, дай и ти един съдия, за да допълни тези двама. Аз казах да, смятам, че Младен Марков има качествата да бъде в тази тройка. Той каза, че мисли, че за да бъде всичко обективно трябва тези трима съдии да изсвирят цялата финална серия и да си носят отговорността.` Аз се съгласих с неговото мнение, подкрепих го и, когато тези трима съдии бяха сложени да свирят в Хасково решителния мач от редовния сезон, ние победихме с 20 точки разлика. От този момент вариантът тези трима съдии да свирят финалните мачове изведнъж отпадна. Това за мен е абсолютно достатъчно като разсъждение за това, което се случва.


Мислех, че треньорът на Монтана Стефан Михайлов досега е печелил първи места в кариерата си. Разбрах, че това не е така и искам да кажа, че от сърце се радвам, че той постигна този резултат на купата, а го поздравявам и за това, че е на път да успее да го направи за първенство. Всеки треньор се труди и работи, за да постигне тези резултати. Той е треньор от доста време преди мен и смятам, че ако направи дубъл, лично за него ще бъде голямо удовлетворение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи