Лъчезар Диков: Гордея се с момчетата


Лъчезар Диков: Гордея се с момчетата
(сн.Тони Тончев, BGbasket.com)
24-04-2016 21:40

Чавдар Троян спечели сребро в турнира за Купата на БФБ. Тимът на Лъчезар Диков загуби във финала от втория отбор на Левски с 64-100 ,след като изоставаше през целия мач. Така троянци завършват сезона в А група с трето място в първенството и второ за Купата.

 

Ето какво каза след срещата пред BGbasket.com старши-треньорът на отбора Лъчезар Диков:

 

„Разликата е реална след нашия трети пореден мач, но със сигурност не е реална като възможности. Играта, която показахме вчера беше коренно различна от днес, както и процентът ни на стрелба.  Трети мач е много трудно да се изиграе от отбор като нашия, който няма голяма подготовка. Левски ни надигра и заслужено спечели първото място. Честитя им успеха.


За клуб като Троян със сигурност това е успех. Фактът, че сме на финал, ми дава основание да се гордея с момчетата. Ако трябва да направя анализ на сезона, той е успешен, защото имаме трето място в първенството и второ на Купата. Мисля, че трябва да сме доволни и ръководство, и фенове, и аз като треньор. Мисля, че на този етап това са реалностите. Не мисля, че може да съжаляваме, за каквото и да било през сезон, а напротив, трябва да сме доволни.


Не сме водили още разговори с ръководството за следващия сезон. Всичко зависи от начина на финансиране. Със сигурност няма да е по-добре от сега, защото в Троян няма ресурс,  с който да се подържа по-силен отбор. Разчитаме на състезатели с двоен лиценз, ако това го позволява отново наредбата. Дори и с тази организация важното е, че сме конкуренти на водещите отбори в А група. Нямаме база и условия за нещо повече като НБЛ. Може би отборът ще бъде отново в този вид.


Важно е да върви школата, в която вече берем плодове от труда ни. Днес вече имаме първи отбор – момчета до 12 години, които се класираха на републиканскотo първенство и за нас това е успех, защото скоро не се е случвало в Троян. Имаме и перспектива за класиране на републиканско.  Според мен това е истинския смисъл в школата. Мъжкият отбор е просто участник в първенството. „

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, Лъчезар Диков, Купа БФБ, Левски - 2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи