Чавдар детронира ИУ Варна и е на финал за Купа БФБ


Чавдар детронира ИУ Варна и е на финал за Купа БФБ
(сн. BGbasket.com)
23-04-2016 19:56 | Иван Вълчанов

Николай Маринов спаси троянци с две ключови тройки в края

 

Чавдар Троян детронира носителя на Купа БФБ за последните две години ИУ Варна и се класира за финала на тазгодишното издание на турнира. Във втория полуфинал троянци водиха цял мач и заслужено се наложиха над варненци с резултат 99-93. Победата дойде след страхотна стрелба от тройката, а отборът ще играе втори финал в турнира. В първия си мач за златото през 2014 Чавдар загуби именно от днешния си съперник. След три поредни финала пък ИУ няма да участва в мача за трофея. Утре от 18.00 часа Чавдар ще се изправи срещу шампиона на А група Левски -2 във финала, а от 16.00 ИУ ще играе за бронзовите медали с Академик София. Мачовете ще бъдат излъчени на живо в BGbasket.com и Sportmedia.tv.

 

Варненци започнаха мача с 5-0, но до средата на първия период Чавдар взе водачеството и запази преднина от 5-7 точки до края му. След 10 минути разликата беше 6 точки, но в началото на втората десетка ИУ я намали до 1. След серия от 12-2 в полза на троянци те за първи път в мача се откъснаха с над 10 точки напред при 39-28. Съперникът реагира бързо и се приближи на 3, но силен край на полувремето за Чавдар доведе до 49-42.

 

В началото на третия период ИУ свали разликата на 5 точки, но Чавдар направи страхотна серия от 12-0 и се откъсна с цели 17 напред. Това изнерви варненци, които така и не успяваха да намерят играта си и да намалят разликата. След 30 минути игра Чавдар водеше с 16 точки и съвсем близо до финала. С три ключови тройки до средата на решителната част Чавдар запази преднина от 16 точки. Малко след това обаче ИУ направи серия от 12-0л, първите 9 от тях на Николай Стоянов, и се върна в мача при 83-87. Николай Маринов обаче сложи край на спора с две поредни тройки, които направиха разликата отново двуцифрена. В оставащото време варненци направиха нов опит за обрат, но времето не стигна, а Чавдар завърши мача по най-добрия начин.

 

В основата на победата на Чавдар беше страхотната стрелба от тройката. Отборът вкара 15 пъти от 25 опита отвъд дъгата за успеваемост 60%.

 

Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като героят на мача Николай Маринов завърши с 20 и 4 асистенции. 18 плюс 9 борби и 5 асистенции добави Данаил Христов, а със 17 точки и 11 борби завърши Радослав Кочев.

 

За варненци Николай Стоянов се открои над всички с 26 точки и 12 борби, 21 наниза Антон Диков, а по 15 - Ангел Нацкин и Антон Диков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ ВАРНА - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ИУ Варна, Чавдар Троян, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи