Лукойл Академик излиза в битка за честта


Лукойл Академик излиза в битка за честта
03-02-2016 10:59

Днес от 18.30 часа в „Арена Ботевград‘ Лукойл Академик излиза срещу латвийския Вентспилс в последния си мач от Турнира за Купата на ФИБА Европа.  Срещата е без значение за тях, защото българите отпаднаха още миналата седмица, след като допуснаха четвърто поражение. То дойде от ЧЕЗ Нимбурк, срещу който бе и единствената им победа във втората фаза.

 

Единственият сигурен участник за Топ 16 от „българската“ група Р е Антверп, който до момента е с актив от 4 победи и само 1 поражение. Вторият отбор, който ще продължи, ще стане ясен днес. Вентспилс е с актив 3-2, а ЧЕЗ Нимбурк е 2-3. При победа латвийците се класират директно. За да продължат напред пък чехите, ще имат по-трудната задача да победят лидера Антверп като ще се надяват и на загуба на Вентспилс в Ботевград. При загуба на Вентсиплс и победа на ЧЕЗ, двата отбора ще се изравнят с 3-3, но чехите са с примство в директните сблъсъци помежду им. И двата отбора имат по една победа, но ЧЕЗ побеждава с по-голяма разлика. 

 

Така днес тимът на Тони Дечев се изправя срещу  отбор, който търси задължителна победа и задачата им няма да бъде никак лесна. В първата среща между двата отбора на 13-и януари българите отстъпиха като гост с 69-77, след като водеха с 15 точки през първово полувреме на срещата.  В историята назад двата тима са се срещали още 4 пъти в УЛЕБ Къп. Днес общият резултат между тях е 3-2 в полза на Лукойл Академк.

 

Почти през цялата  втора фаза българския тим бе съпътсван от редица кадрови проблеми, каквито вероятно ще има и днес и това им коства класирането. В последния мач с тях не пътува капитанът Тенчо Банев и Крис Минков, а в игра не влезе и лидера Филип Виденов ,който доста време лекува проблеми с петата. С проблеми е и Асен Великов. За разлика от тях съперникът има дълга ротация. Отборът има добър процент на стрелба и вкарва средно по 82.7 точки на мач. Така днес българският тим ще разчита най-вече на Павлин Иванов, Митко Димитров, Грозев, Шакич Барович, Донел, Ратковица, за да завърши турнира положително с победа и да защити честта си.

 

Двубоят ще бъде предаван на живо от 18.30 часа по БНТ HD.


СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК И ВЕНТСПИЛС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА Р НА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Р НА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Лукойл Академик, Вентспилс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи