Пламен Алексиев възмутен от действията на двама играчи от Лукойл Академик


Пламен Алексиев възмутен от действията на двама играчи от Лукойл Академик
(сн. lap.bg)
03-02-2016 09:57 | chernomore.eu

Капитанът на Черно море порт Варна Пламен Алексиев изрази възмущението си от действията срещу него на двама от съперниковите играчи по време на мача от 17-ия кръг на НБЛ с Лукойл Академик. В него тимът от Правец победи с 80-72 след обрат през второто полувреме.

 

Ето какво сподели той пред клубния сайт на тима:

 

 „Срещата си започна нормално.След първите пет-шест минути, след като явно неочаквано за Лукойл Академик ние поведохме в резултата, съперникът ни започна да играе много агресивно. В началото агресивната им игра бе в рамките на допустимото. Явно са си мислели, че след като пътуваме в деня на мача и имаме кадрови проблеми, отиваме просто да си изиграем мача примирени с евентуална загуба.

 

До полувремето нещата бяха в реда на нормалното. След него отношението и действията срещу мен на основно двама от играчите  им бяха доста провокативни и неспортсменски. Визирам основно Шакич и Барович. Имаше няколко положения при поставяне на заслони, в които действията им бяха умишлени с цел да провокират контузия. Аз помолих съдиите да обърнат внимание на действията им при мои заслони срещу тях и как те се опитват да излязат през тях и се засилват срещу мен и ме събарят на земята. В обратния случай, когато те ми правят заслон в гръб, ми влизаха с лакти в гърба и ме блъскаха. Съдиите виждаха това, свиреха фаул, но не ги предупреждаваха за неспортменска игра, за умишлен фаул, за да не го повтарят отново.

 

Това се случи и 30 секунди  преди края на мача, след като вече Лукойл Академик си беше решил двубоя с 10 точки аванс. Единият се опита да ми прави заслон, който бе неуспешен и при контра заслон направо се засилва срещу мен и ме събаря на земята. Принудих се да призная на треньорския ни щаб, че ме е страх да поставя на някого заслон, за да не бъда контузен. Накрая наистина не издържах. Павлин тръгна да пробива, аз си мислех,че имаме 3 фаула, направих му по-груб фаул, оказа се, че ние сме имали четири, те изълняваха, а аз получих неспортсменско. Естествено, че аз си получих заслуженото, за разлика от тях, които на няколко пъти в мача си позволяваха подобни действия. ”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Пламен Алексиев, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи