Впечатляващ Левски тръгна с успех във втория етап на Балканската лига


Впечатляващ Левски тръгна с успех във втория етап на Балканската лига
(сн. lap.bg)
02-02-2016 22:19

Левски 2014 започна с изненадваща, но сладка победа във втория етап на SIGAL-UNIQA Балканска лига. "Сините" гостуваха на косовския Пея и изиграха силен двубой, за да спечелят с 85-79. Те водеха през повечето време, през второто полувреме се откъснаха с двуцифрена разликата и успяха да удържат напора на домакините. Следващата седмица Левски отново ще гостува в Косово, този път на шампиона - Сигал Прищина.

 

Двата тима изиграха една сравнително равностойна първа четвърт, в която по-често напред беше Левски. Разлика обаче не можа да бъде натрупана, а в края й Пея поведе с точка. През втората "сините" тръгнаха добре и се откъснаха с 4 точки, а по средата на частта и с 6. Пея успя да намали и дори да изравни за кратко, но на почивката авансът бе за българите - 41-40.

Левски продължи с добрата игра и след паузата, а малко след нея направи серия от 8-0 и дръпна с цели 10 точки. Малко по-късно преднината на нашите стигна и до 14 точки, а след третата бе 12. Последната обаче тръгна с 9-0 за домакините и за по-малко от три минути те се върнаха в мача, като скоро свалиха и само до точка. Левскарите обаче реагираха по чудесен начин и вкарвайки следващите 8 точки се откъснаха с цели 9. Пея свали до 4 и имаше нов шанс, но го пропусна, след което Хаджирусев отбеляза. Това сякаш окончателно отказа домакините и в решителните моменти "сините" удържаха.

Левски успя да отбележи 11 тройки в двубоя срещу 8 за домакините, което даде и разликата.

Силен мач за победителите изигра Алекс Симеонов, който завърши с 21 точки, 10 борби, 6 асистенции и 3 чадъра. Евгени Хаджирусев също се включи добре с 14 точки и 6 асистенции, а по 12 точки имаха Станислав Славейков и Йордан Минчев.

За домакините с 24 точки, 6 борби и 5 асистенции приключи Дрильон Хайризи.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПЕЯ - ЛЕВСКИ 2014

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА D HA SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА D HA SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи