Берое Стара Загора по-близо до полуфинала за Купата


Берое Стара Загора по-близо до полуфинала за Купата
27-01-2016 19:55

Бараж между четвъртия и петия отбор в Държавното първенство при жените ще определи следващия полуфиналист за Купата

 

Берое Стара Загора спечели първия четвъртфинала от турнира за Купата на България. Старозагорки се наложиха като домакин над миналогодишния Носител на Купата  Нефтохимик 2010  със 73-63  и вече са с крачка напред към финалната четворка на турнира. Това бе и първа победа за сезона за тях над този съперник. Тя дойде след много силно второ полуреме за тима на Тодор Цветанов, който направи обрат в резултата. Втората среща между двата тима ще бъде на 13-и февруари като домакин ще бъде Нефтохимик 2010, който е с по-предно класиране в първенството, а в края ще се гледа общият резултат от двете срещи.  Първите три отбора от първия етап се класираха директно в надпреварата. Полуфиналите са предвидени за 5 март, а финалите ще са ден по-късно.

 

Нефтохимик 2010 започна двубоя със серия 7-2 и постепенно покачваше преднината си, за да излезе с 10 напред след първия период при 21-11. Домакините се върнаха в мача в началото на втората част. В този момент бургазлийки допуснаха доста грешки и позволиха на съперника да изравни на полувремето при 38-38.

 

Берое продължи с доброто темпо и започна третата част със серия 8-0, за да да обърне за първи път в резултата. Домакините задържаха преднина през целия период като дори вдигнаха до 11 при 55-44. Серия от 10-4 и силни минути на Самбурска и Мазниченко върнаха Нефтохимик в мача и намалиха пасива на 4 в началото на последния период при 51-55. Бъчварова обаче, отново покачи аванса на Берое. За момент гостите свалиха до 6, но Берое отново поведе в резултата и до края удържа успеха.

 

Нефтохимик 2010 допусна цели 22 грешки, от които домакините отбелязаха 16 точки, докато те имаха едва 9 грешки.  

 

Радослава Бъчварова бе над всички за успеха с 16 точки, 6 борби и 4 асистенции. Частити Рийд се включи с 14 точки и 7 борби. Милена Томова отбеляза 12, а с 10 завърши Ла‘Кийша Сътън.

 

За Нефтохимик 2010 страхотен мач изигра Олена Самбурска с 20 точки и 6 борби, но допусна и 10 грешки. Стефка Митева имаше 10 точки. Олга Мазниченко добави 10 борби и 8 точки. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - НЕФТОХИМИК 2010 

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА КУПА БЪЛГАРИЯ-ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България - жени, Берое Стара Загора, Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи