Симо Найденов: Искам да завърша кариерата си в ЦСКА


Симо Найденов: Искам да завърша кариерата си в ЦСКА
(сн. btv.bg)
26-12-2015 11:01

Симеон Найденов има пребогата баскетболна кариера, за да бъде представян, но отскоро той е познат не само в баскет средите. Като участник в риалити шоуто Фермата той бе един от най-добре представилите се, като стигна до финала, където остана на трето място. Найденов бе и специален гост на церемонията по награждаване на Мис и Мистър BGbasket.com 2015, която се проведе в "София Ринг Мол". След края й той отдели и няколко минути, за да даде интервю за нашия сайт:

 

„Записването ми за „Фермата” стана случайно, въпреки че си има и предистория. Миналото лято имах разговори и предложение да участвам във „ВИП Брадър”, което пак е телевизионно риалити, но от по-различен тип. В последния момент не успяхме да се разберем с продуцентите, но така или иначе вече се бях навил да се покажа по телевизията, защото смятам, че съм артистична личност, макар и спортист цял живот. Тази пролет, още когато бях в Англия, видях, че ще има ново риалити. Пуснах документи и минах по каналния ред, без никакъв връзки, избраха ме сред 10 000 кандидати по кастингите. Прецених, че е градивно риалити, наистина научих много за селския начин на живот, ако мога да се изразя така. Научих се как да се отнасям с животните, с градината, придобих умения и познания и смятам, че този опит ще ми е полезен. Честно казано, не ми е било тежко с нито една от задачите, защото бях много добре подготвен физически и психически. Цял живот така или иначе съм се представял в отборна обстановка, знам как да съм колективен играч. Затворената обстановка не ми беше проблем, защото където съм бил – в нови отбори с нови хора, е трябвало да се адаптирам.

 

Има нотка разочарование, че не спечелих. Като спортист винаги играя за победата в едно състезание. Едва ли не се оказа, че на финала едва ли не съм бил обречен и вотът на зрителите е изненада за мен. Аз лично съм много удовлетворен от участието си, не обидих и на нагрубих никого, промотирах си името Мони Мандра. Една сутрин се събудих и така или иначе правех сиренето и кашкавала и си казах „тъпчо, завършил си маркетинг в Америка, направи си името разпознаваемо”, един милион човека ще гледат това предаване. Кой знае, може пък да почна да се занимавам с млечни продукти.

 

От тук нататък за пореден път в последните две-три години съм на кръстопът. Сърцето казва едно, разумът – друго. Сърцето казва, че още ми се играе баскетбол. На 34 години съм и имам още какво да дам на играта. Разумът казва да окачвам кецовете и да почвам да се занимавам с други неща. Искам да си почина една седмица по празниците и с началото на новата година да взема решението си. Имам идея пак да отида в Америка и там да градя живота си. Другият вариант е да остана тук и да играя. ЦСКА ще възроди отбора си, аз съм започнал там и ще бъде страхотна емоция и тръпка, ако мога да играя един или два сезона там и така да завърша кариерата си.

 

Пожелавам на всички весели празници, да са в хармония с духа и семействата си и да са живи и здрави. И ако може да се обърне повече внимание на баскетбола от страна на министерството на спорта, защото в последните години нещата вървят надолу. Като цяло призивът ми е да се обърне повече внимание на спорта от политиците.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Симеон Найденов, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи