Спартак не прости на Черно море за втори път този сезон


Спартак не прости на Черно море за втори път този сезон
(сн. lap.bg)
19-12-2015 20:00

Спартак Плевен продължава с чудесното си представяне през този сезон в НБЛ. Тимът победи Черно море Порт Варна за втори път този сезон след 98-89 у дома и записа седми успех. Плевенчани са и с четири загуби и делят третото място в класирането с отбора на Берое. Срещу черноморци те се откъснаха в края на първата част и водеха до последно, като удържаха опитите на съперника и така го оставиха зад себе си в класирането. В следващия кръг на 23 декември (сряда) Спартак ще гостува на Рилски спортист, докато варненци приемат Левски 2014.

 

Варненци водеха в първите минути, но с 6-0 малко по-късно плевенчани взеха аванс от 5 точки. С добро включване на Франсис те дръпнаха и с 8 точки след първата част, а през втората поддържаха добър аванс. Той стигна и до 13 точки, като това стана на два пъти, но в крайна сметка на почивката бе 9.

Второто полувреме тръгна с тройка за гостите, които намалиха, но спартаклии отговориха повече от категорично. Капитанът на тима Веселин Георгиев отбеляза 11 точки поред за по-малко от две минути и така направи разликата цели 17. В началото на последната част гостите свалиха до 9, но две поредни тройки на Сашо Груев запазиха добрата преднина за домакините. Това обаче не отказа "моряците", които свалиха до 6 точки при малко повече от четири минути до края и така си върнаха надеждите за успех. След това обаче опитът на плевенчани си каза думата и те не позволиха критични моменти.

 

Плевенчани отбелязаха 15 тройки от 33 опита, докато гостите останаха с 11 от 29.

Най-резултатен за победителите бе капитанът Веселин Георгиев с 22 точки, включително 6 тройки. Милован Савич добави дабъл дабъл от 19 точки и 10 борби, а Урош Величкович имаше 17 точки.

За гостите с 23 точки приключи Станислав Цонков, а 18 и 8 асистенции имаше капитанът Пламен Алексиев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи