Симо Камъка стана Мони Мандрата


Симо Камъка стана Мони Мандрата
06-11-2015 19:04

Странно нещо е животът. Днес си Симо Камъка, а утре може да се превърнеш в Мони Мандрата, както би прозвучало от устата на популярния екранен герой Шишо Бакшишо. Такова превъплъщение преживява бившият баскетболен национал Симеон Найденов покрай участието си в хитовото риалити "Фермата".

 

Прозвището Мандрата идва от факта, че негов ангажимент в предаването е приготвянето на сиренето и кашкавала за участниците - задача, с която той се справя с непринудена лекота, сякаш забива поредната тройка в коша на съперника. "Камъка" пък му е прякорът от баскетболните среди, където е известен като абсолютно перде и нищо не може да разстрои концентрацията му във важните мачове. Симо има потенциала да стане един от най-великите в играта с оранжевата топка, но пословичната любов към живота му пречи. Той обаче не съжалява за нищо, защото баскетболът е отворил достатъчно врати пред него в годините - обиколил е 34 държави, играл е в девет първенства, научил е шест езика, познавал е триумфи и падения.

 

"Спортът ме научи на дисциплина и отборна игра, колкото и клиширано да звучи. Това ми помогна много и във "Фермата", където добих нов опит и извън баскетбола. Както съм свикнал - не влязох неподготвен, а изкарах малък "лагер" при чичо си в Сливница, който ми показа базови умения за справяне в една такава ситуация", споделя Найденов.

 

Той решава да си пробва късмета във "Фермата", докато играе в Англия. Научава от интернет за кастинга и праща попълнен въпросник. Няколко седмици по-късно получава обаждане с покана за кастинг. Запознава се с условията, а тъй като ангажиментите му на Острова са приключили, казва окей на продуцентите и се впуска в приключението, продължило три месеца в западнала ферма в планината над Правец. За тези, които не следят предаването, припомняме, че целта на участниците е да вдигнат на крака фермата, като в същото време участват в различни седмични мисии.


"Точно това ми допадна най-много в предаването. Не лежиш по цял ден като в други риалити формати, а работиш от сутрин до вечер. Забил съм над 2000 пирона, а с двете си ръце съм пренесъл тонове дървен материал. Покрай всичко това влизат и доенето на кравите, приготвянето на сиренето и т.н. Определено не загубих добрата си физическа форма. Може би малко изолацията ми дойде в повече, тъй като съм свикнал да бъда постоянно в движение, а сега ми се наложи три месеца да остана затворен като в казарма, но и това се преживява", казва Найденов, който вече се замисля за годините след активната състезателна кариера. Той иска да се занимава с маркетинг и икономика, каквото образование е получил в САЩ. Дори има и конкретни идеи.

"Със сигурност не искам да е работа на бюро. Защо пък да не е нещо, свързано с млечните продукти? Така или иначе вече ме наричат Мони Мандрата", казва с усмивка Симо.

 

Един от най-верните фенове на ЦСКА


Симо е израсъл в столичния квартал "Дружба", известен още като "софийския Манхатън", а като дете го записват да тренира в ЦСКА. Любовта към червената фланелка все още не е угаснала в сърцето му. Той мечтае да завърши кариерата си именно там, откъдето е започнал - в залата на стадион "Българска армия". Това може и да стане факт, тъй като благодарение на усилията на бизнесмен от ранга на Александър Чакмаков мъжкият баскетбол в ЦСКА е пред възраждане след няколкогодишно отсъствие.
Иначе в свободното си време Найденов може да бъде видян в ядрото на най-върлите фенове на ЦСКА от фракцията "Енимълс" на стадиона. Там пък феновете го наричат Маркуча заради ръста от над 200 см, с който се извисява над всички. За последно Симо подкрепяше "армейците" в мача за купата срещу Спартак в Плевен.

 

Тити: Можеше да стане велик


Баскетболният специалист Константин Папазов е бил две години треньор на Симеон Найденов в Лукойл Академик и има добър поглед върху потенциала и качествата му.


"Можеше да стане велик, ако не беше толкова интересен за жените", заяви Тити, с когото Симо можеше да се засече и в къщата на "ВИП брадър" преди година. Тогава Папазов участва, като си постави за мисия спасяването на Левски след кризата с КТБ. Найденов обаче е отклонил поканата, тъй като не искал да стои по цял ден заключен.

 

Волейболистката Меги е любовта на живота му


Бившата волейболистка на националния отбор Маргарита Амиджинова е голямата любов на Симо. Двамата са заедно от Коледа на 2006 г., кроят планове за брак и семейство, но продължителните периоди на раздяла заради спортните им кариери си казват думата и през миналото лято двамата се разделят. Още тогава Найденов вече имаше репутацията на голям плейбой и купонджия, но Амиджинова не се притесняваше от това.


"Разбрали сме се, че няма да търпя, ако реши да си я поддържа. Не мога да го вържа, колкото и да ми се иска", каза тогава Меги, а впоследствие сама си създаде мнение за Симо като за непоправим романтик.


"Оставаме приятели. Такива неща се случват в живота", признава Симо, който преживява тежко раздялата според свидетелства на негови близки. В момента сърцето му е свободно и той се оглежда за нова любов.

 

"България Днес"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Симеон Найденов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи