Вдъхновен Спартак Плевен наказа Черно море във Варна


Вдъхновен Спартак Плевен наказа Черно море във Варна
17-10-2015 20:02

Само след два кръга от новия сезон Спартак Плевен успя да подобри резултата си от миналия. Тимът спечели втори пореден мач след малко изненадващо, но заслужено 84-75 над Черно море Порт Варна като гост край морето. Спартаклии водеха през повечето време на двубоя и преодоляха и липсата на един от основните си играчи Александър Груев, който не игра през второто полувреме. В следващия кръг Спартак е домакин на Рилски спортист идната събота, докато Черно море гостува на Левски в петък.

Варненци вкараха първите 4 точки, но след това плевенчани отговориха с 10-0 и излязоха напред. Те водеха дълго време в резултата, като само за кратко домакините взеха аванс във втората част. В крайна сметка гостите обърнаха нещата и на почивката имаха преднина от 5 точки.

В третата четвърт двата тима продължиха с гонитбата резултата, като отново имаше смени на водачеството, а последната започна с малък аванс за гостите след 4 точки на Милован Савич в края. Точно преди средата й гостите направиха супер серия от 9-0 и така се откъснаха напред с цели 12 точки. Варненци взеха прекъсване и набързо свалиха с 5 пасива си, но малко след това във важен момент за гостите се намеси Величкович, който вкара след борба в атака. Това се оказа и решаващо, след като в оставащите две минути и половина плевенчани удържаха напора на "моряците" и се поздравиха с успеха.

Много силно включване от пейката за победителите имаше Самуел Франсис, който бе най-резултатен в мача с 26 точки. Много добър дебют с 22 точки и 13 борби записа Милован Савич, а Урош Величкович вкара 19 точки и направи 5 асистенции.

За домакините най-добър бе капитанът Пламен Алексиев с 23 точки и 4 асистенции, а Никола Маравич се отчете с 14 точки.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи