Дечо Коешинов: Ще е удоволствие да видя младите момичета да превъзмогват себе си и да играят хубав баскетбол


Дечо Коешинов: Ще е удоволствие да видя младите момичета да превъзмогват себе си и да играят хубав баскетбол
(сн. lap.bg)
16-10-2015 22:52 | Иван Вълчанов

Непосредствено преди началото на сезона в А група – жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов:

 

„Беше добро решение да започнем в началото на септември, защото имахме 45 дни, дори малко повече, за пълна подготовка. Единствено отборът ни не е окомплектован, защото сме с осем момичета и ни е доста трудно, но тази година ще бъде така и трябва да се съобразяваме с това. Направихме два контролни с Хасково 2012, от които имаше ползи. Тъй като нямаме състав за игра пет на пет по време на тренировки, беше важно за мен да пробвам някои неща, без да ме интересува крайният резултат. На турнира в Русе имахме добри моменти в два от мачовете. Надявам се слабото ни място да не е под коша. Надявам се и Габриела Костова, и Таня Енева, да се възползват от по-големия шанс за игра, който ще им дам, въпреки че са доста млади.

 

За жалост имаме проблеми с Тамара Баич от десетина дни. Тя не игра и в последната ни контрола. Може би на трите мача в Русе се натовари повече и получи разтежение на бедрото. Впоследствие пък тя получи травма и на глезена и поне първия мач ще я запазя, няма да играе. Надявам се да е готова за гостуването на Монтана.

 

С привличането на Радослава Бъчварова Берое Стара Загора става много силен отбор. В Монтана няма какво да говорим – там целите са високи и финансите са високи. Хасково стават все по-силни и по-силни, а със селекцията, която имат Дунав 8806 с най-силните българки и при привличане на правилни чужденки, отборът става много класен. Тези четири отбора са големите фаворити тази година. Ние ще се борим с тези отбори, но ще бъде много трудно да влезем в четворката, поне на този етап. Разбира се, ние ще се борим и няма да се откажем, а за мен ще е голямо удоволствие да видя младите момичета от отбора ни да превъзмогват себе си и да показват хубав баскетбол.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дечо Коешинов, Нефтохимик 2010, ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи