Таня Гатева: Искам да покажем характер, въпреки че отборът е млад


Таня Гатева: Искам да покажем характер, въпреки че отборът е млад
16-10-2015 22:12

 Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Левски 2014 Таня Гатева, чийто помощник тази година ще бъде Теди Буков.

 

"Селекцията ни е основно от девойки, а този сезон ще участват и кадетки. Единствено Йоланда Коса има 18 години. Миналата година тя игра в Кипър. За съжаление Евгения Нацкина претърпя операция и ще се възстанови към края на сезона.

 

Подготовката мина добре. Момичетата се стараят и показват огромно желание. Всички състезателки са от двата клуба Левски и Шампион 2006. Целите ни са момичетата да се развиват, да играем възможно най-добър бакетбол и запазването на женския клуб Левски. Всички знаем,че ще бъде много трудно, но ми се иска да издържим психически и въпреки, че отборът е млад, да покажем характер.

 

Радостно в първенството тази година е, че ще участват повече отбори, съответно много млади момичета ще получат шанс за изява. Регламентът е добър, защото се създава много по голяма конкуренция в горната половина на класирането, а ние ще получим шанс да играем равностойни мачове с отбори от нашето ниво.

 

Колкото до фаворитите, нека най-подготвеният отбор да победи.", завърши Таня Гатева

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Левски 2014, Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи