Стефан Михайлов: Има пет отбора, които са равностойни помежду си


Стефан Михайлов: Има пет отбора, които са равностойни помежду си
(сн. Sportsimages.bg)
16-10-2015 20:05 | Иван Вълчанов

Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов:


„Подготовката премина нормално, изцяло в Монтана. Изиграхме шест контролни срещи. Смятам, че се справихме добре и направихме добра подготовка. Селекцията ни не е завършена. Търсим играч на позиция „център”, защото на втората седмица от подготовката Димана Макариева се контузи и в близко бъдеще трябва да намерим добър състезател на нейната позиция. Всички останали засега са здрави, надявам се да нямаме проблеми през сезона, защото както се вижда, заради една контузия се лишаваме от основен играч за 6-7 месеца.

 

Най-важно за мен ще бъде състезателките да изпълняват това, което сме правили на тренировки и да се борят за всяка топка. Да няма летаргия, независимо дали играем с някой от по-младите отбори или с един от конкурентите на Монтана.


Има пет отбора, които са равностойни помежду си – Дунав 8806 със селекция за участие в Еврокъп, Хасково 2012 с добри български баскетболистки и силни чужденки. Нефтохимик 2010 също е много силен отбор, Берое Стара Загора успя да събере опитни баскетболистки. Смятам, че тези пет отбора са претендентите за първите места.


Първите места и за Купата, и за шампионата се разпределят през март и април. Надявам се тогава ние да бъдем в пълен състав и върхова форма. Нормално е да се борим за победа във всеки мач и за върховите места. Петте отбора са доста изравнени и смятам, че всеки един от тях може да има претенции да бъде на призово място.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефан Михайлов, Монтана 2003, ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи