Иван Лилов ще играе във втора дивизия в Италия


Иван Лилов ще играе във втора дивизия в Италия
12-10-2015 23:12

Иван Лилов ще играе през новия сезон в италианската серия А2. Това обяви самият той в официалната си Фейсбук страница.

 

След като пропадна трансфера му в Реджо Емилия, 27-годишният гард е подписал с италианския Киети. Така Лилов става третият българин във втора дивизия тази година след Христо Захариев , който играе за Триест и Николай Вангелов за Казале Монферато. През миналата година Киети завършва на седмо място в първенството.

 

Ето какво написа Иван Лилов в официалната си фейсбук страница:

„Пределно мотивиран и щастлив заминавам за Киети, Италия, където ще облека екипа на едноименния втородивизионен отбор. Ще дам всичко, на което съм способен, за да представя себе си и България по най-добрия начин. Мисля, че чакането си заслужаваше!“


Сезонът в А2 започна на 4-ти октомври, а до момента тимът му има победа и загуба. Следващият мач от трети кръг е на 18-ти октомври срещу Ферара 2011.

 

27-годишният състезател се подготвяше с италианския вицешампион Реджо Емилия това лято, където остави много добри впечатления с играта си. За това време той спечели златен трофей на турнира Грисин Бон, организиран от основния им спонсор, както и бронз на приятелски турнир в Йезоло. На няколко пъти българинът бе най-резултатен за победите на тима си. През последните два сезона Иван Лилов бе част от родния Балкан Ботевград. Той изведе тима си до финал, където загуби серията с 2-3 срещу Лукойл Академик. За 23 срещи през миналия сезон той записа средно по 16.9 точки, 3.5 асистенции и 2.7 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Лилов, Киети
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи