Георги Божков: `Русчукъ` беше много полезен за Дунав 8806


Георги Божков: `Русчукъ` беше много полезен за Дунав 8806
28-09-2015 17:07

"Всеки един от мачовете ни по време на турнира "Русчукъ" бе много полезен за нас. Видяхме неща, които да коригираме и върху които да работим до началото на първенството".

Това заяви треньорът на Дунав 8806 Георги Божков след края на международната надпревара, която се проведе от 25 до 27 септември в "БУЛСТРАД АРЕНА". В нея се включиха още носителят на Купата на България Нефтохимик 2010 и един от най-добрите сръбски отбори - Шумадия Крагуевац.

Зрителите в модерното съоръжение през трите дни имаха възможност да видят зрелищни срещи, в които имаше всичко от баскетбола. Публика, състезателки и треньори не скриха задоволството си от възможността да са част от първото спортно събитие в мултифункционалната зала.

Третият в надпреварата Нефтохимик 2010 демонстрира сериозен потенциал, с който може да постигне немалко през сезона. Младият сръбски тим пък остана четвърти, но показа в немалко моменти, че неговите състезателки тепърва ще развиват таланта си. Александра Катич дори заслужи приза за най-добър реализатор.

Сред отличените бяха още дунавката Дженифър Брандън, която получи приз за най-много спечелени борби. За най-добър защитник бе определена Чъки Джефри от Шепши, за най-добър подавач - съотборничката й Ан-мари Пъръу, а за MVP Тиана Маршъл от тима от румънска Трансилвания. Капитанът на "сините феи" Зорница Костова пък получи специален приз от домакините "БУЛСТРАД АРЕНА".

В своеобразния финал в третия ден на турнира "сините феи" отстъпиха на носителя на Купата на Румъния и финалист в местното първенство за 2015 г. Шепши Сфънту Георге с 58-77.

"Отборът на Шепши е много силен. Той разполага с изключителни атлети и много добри баскетболистки. Все пак и ние имахме много възможности, които пропуснахме. Изпуснахме над 20 пъти в подкошието и именно това даде най-голямата разлика в този мач. Ще трябва да работим сериозно в тази фаза", коментира още Божков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи