Франция спечели без проблем бронза на Евробаскет 2015 (видео)


Франция спечели без проблем бронза на Евробаскет 2015 (видео)
(сн.fiba.com)
20-09-2015 17:12

Франция не успя да защити титлата си от Евробаскет 2013 и трябва да се утеши с бронза на домакинския си Евробаскет 2015. Пред близо 25,000 зрители на препълнения стадион "Пиер Мороа" в Лил тимът на Венсан Коле се наложи убедително над Сърбия с 81-68 след като водеше почти без проблем през целия двубой.  Така те спечелиха шести бронз в историята си от европейски първенства, като последният такъв е през 2005 година в Белград. Освен тях французите имат и два сребърни медала и един златен. Домакините започнаха перфектно надпреварата без поражение в груповата си фаза, но отпаднаха драматично на полуфинал от Испания, които ще се борят за титлата малко по-късно от 20.00 часа срещу Литва.

 

Сърбия пък, която направи страхотно представяне на този шампионат, но отстъпи на Литва в най-неподходящия момент на полуфинал и оттогава се срина, ще трябва да се задоволи с четвърто място.  За последно те играят пак за бронз през 1999 година отново във Франция. И двата тима обаче, се класират за квалификациите за Олимпиадата през 2016 година.

 

Мачът започна оспорвано, но постепенно Франция наложи темпото си. Тя поведе със 7-2, но в края на първата част , след тройка и два фаула на Богданович, сърбите изравниха в резултата. Богданович започна добре и втория период като вкара четири безответни точки и Сърбия обърна за кратко. Последва обаче ударна серия от 10-0 за Франция и те излязоха сериозно напред. Силно в този момент се включи Паркър Фурние и Нандо дьо Коло. До полувремето „плавите“ намалиха изоставането си до 5 точки при 32-37.

 

След подновяване на играта Батум,Паркър и Фурние затегнаха здраво защитата и направиха 9 безответни точки, а сърбите не можеха дълго да отбележат. Така домакините за първи път направиха двуцифрен аванс от 14 точки. След близо 4 минути без кош Богданович, който бе на добро ниво наниза една тройка, за да спре лошата серия на тима си. До края на двубоя обаче тимът на Венсан Коле диктуваше ритъма на игра, а въпреки опитите на Сърбия, в последната част разликата почти не падна под 10 точки и победата остана заслужено в лагера на Франция.

 

Една основна разлика дойде от борбата под коша като домакините овладяха 14 борби повече от своя съперник – 43 срещу 29.

Нандо дьо Коло направи много силен мач като реализира 20 точки, а 15 добави Еван Фурние. Страхотен двубой изигра и Руди Гобер, който завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 14 борби и избухна с няколко невероятни забивки. Капитанът Тони Паркър завърши с 13.

 

За Сърбия над всички бе Богдан Богданович с 14 точки, като имаше по-силен принос през първото полувреме. Неманя Белица се отчете с 12 точки и 6 борби, а 11 точки и 8 борби добави Мирослав Радулица.

 

Тодор Димитров, пратеник на BGbasket.com в Лил, Франция

 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - СЪРБИЯ 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2015 ЗА МЪЖЕ\

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ НА ЕВРОПЕЙСКО, СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО И ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2015, Франция, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи