Черноморец взе американец играл в Рилски, подписа и с четирима българи


Черноморец взе американец играл в Рилски, подписа и с четирима българи
16-09-2015 10:10

Бракстън Дюпри ще е новият център на Черноморец, разбра BGbasket.com. Новината бе потвърдена от президента на клуба Ивайло Петков, който допълни и, че бугргазлии са подписали договори и с българите Боян Тенев, Милен Костов, Ерик Димитров и Ростислав Тончев.

Дюпри е известен у нас от престоя си в Рилски спортист. Той игра за самоковци през успешния за тима сезон 2012/2013, когато те спечелиха три бронзови медала - в ЕВРОХОЛД Балканска лига, за първенството и за купата на България. Дюпри пък имаше общо 60 двубоя през този сезон и средно по 8.8 точкии 5.9 борби.

След сезона в България Дюпри подписа с немския Хайделберг от първа дивизия. Там той изигра общо 13 двубоя и имаше по 3.2 точки и 3.1 борби. През миналия шампионат американецът игра за румънския Клуж.

В момента на проби в Бургас пък е и още един американец. Ръководството на тима обаче запазва името му в тайна и той ще бъде обявен при положение, че пробният период мине успешно.

В същото време президентът Ивайло Петков потвърди, че черноморци са подписали и с Боян Тенев, Милен Костов, Ерик Димитров и Ростислав Тончев. Те започнаха подготовка с тима и ще го подсилят за предстоящия сезон.

Бургазлии започват с мачовете от петък, когато гостуват на Черно море Порт Варна. В събота (19 септември) те ще срещнат ИУ Варна, а през следващата седмица са предвидени проверки с Ямбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи