Балканската лига продължава с девет отбора


Балканската лига продължава с девет отбора
15-09-2015 21:55

От първия ден на създаването й, основният принцип на Балканската лига е бил да дава честен и равен шанс на всеки. Поради това лигата взе решение да изключи от надпреварата черногорският отбор Сутиеска, след като той не изпълни своите задължения в сроковете, за които беше се подписал.

След като ръководството на лигата не успя да намери достатъчно качествен отбор, който да замени Сутиеска, бе решено да се продължи с девет тима, които да са разделени в две групи - една с четири и една с пет отбора. Лигата не желае други тимове да страдат поради отмененото участие на Сутиеска и намери нова система, която да даде честен и равен шанс на всеки един отбор да се класира за Топ 8 и да се бори за титлата.

Новото в системата е наличието на Квалификационен кръг, който ще бъде след края на първия етап и ще включва класираните на четвърто място в двете групи плюс петия в група В. Те ще играят на турнир между 26 и 28 януари догодина, според който ще определят двата тима, които ще останат в Топ 8. Те ще бъдат разделени в групите според жребий, докато първите три отбора от двете групи в първия етап ще са сигурни за Топ 8. Последният класиран на този квалификационен турнир ще отпадне от надпреварата.

С тази система няма да има отбор, който да има повече предимство от друг. След първия етап тимовете ще се разделят на две групи с по четири, като ще играят всеки срещу всеки на домакинство и гостуване. Първите два от всяка група ще се класират за полуфиналите на Балканската лига.

Общият брой мачове за сезона ще е 65 - или само един по-малко от системата с десет отбора.

Българските участници Берое и Левски 2014 попаднаха съответно в групи А и В, а по-долу можете да видите съперниците им и тяхната програма за първия етап.


ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА А НА БАЛКАНСКАТА ЛИГА

ПРОГРАМА ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА В НА БАЛКАНСКАТА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Левски 2014, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи