Четири от най-добрите отбори на България, Сърбия и Румъния се срещат в Булстрад Арена, Русе


Четири от най-добрите отбори на България, Сърбия и Румъния се срещат в Булстрад Арена, Русе
10-09-2015 15:02

Шампионките на България ще домакинстват в новата зала на евротурнирите 

 

Ръководството на Дунав 8806 се договори с мениджърския екип на новата мултифункционална модерна спортна зала "Булстрад Арена" за сериозно сътрудничество през този сезон.

 

Всичко започва с традиционния международен турнир "Русчукъ", който ще се проведе в новооткритото съоръжение на 25, 26 и 27-ми септември. На домакините и шампионки на България за последните четири години ще гостуват носител на Купата на България Нефтохимик Бургас, носителят на Купата на Румъния и финалист в местното първенство за миналия сезон Шепши Сфънту Георге и отборът влязъл във финалната четворка в шампионата и в надпреварата за Купата на Сърбия през сезон 2014/2015 Шумадия Крагуевац.

 

Във всеки дни от турнира ще се играят по две срещи. Билетите ще са с цена 6 лева, като отново ще са дневни и с тях любителите на баскетбола ще могат да наблюдават по два мача. Билетите ще се продават онлайн, през системата на Ивентим БГ, като ще могат да се закупят и от обектите от партньорската им мрежа в Русе. Гостите на турнира ще могат да закупуват храни и напитки на територията на залата по време на мероприятието от специално изградените зони.

 

Партньорите от "Булстрад Арена" и баскетболен клуб Дунав 8806 изразиха радостта си от факта, че преговорите за провеждането на турнира "Русчукъ" са преминали много гладко. И двете страни са наясно с това, че мястото на емблематичния отбор на града е именно в новата зала.

 

Предварително е договорено и провеждането на домакинските срещи от турнира за ФИБА Еврокъп, в който русенки се завръщат след едногодишно прекъсване, амбицирани да представят България по най-добрия начин. Подготовката за новия сезон на дунавки е все по-интензивна, а момичетата не крият радостта си от възможността да излязат на паркета в новата зала. Това им дава допълнителен стимул, но и необходимия респект от очаването на повече нова публика.

 

 

Зорница Костова сподели не само като състезател, но и вече като играещ помощник-треньор, че очаква, доказалата се като най-добра публика в България на женски баскетбол, да е още по-многобройна.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806, Нефтохимик Бургас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи