Като на 17*


Като на 17*
(сн. lap.bg)
24-08-2015 13:00

17 години са достатъчно дълъг период, за да може да бъде оценен живота на един човек. Именно толкова време пък продължи (поне на този етап) треньорската кариера на Константин Папазов. Миналата седмица той обяви, че спира да бъде край линията и ще продължи като ръководител. Дали това ще е завинаги не можем да кажем, но поне аз смятам, че решението му е правилно.


В годините съм имал възможността да гледам много мачове на Папазов и да имам достатъчно контакти с него извън терена, за да го познавям до някаква степен. Не съм тесен специалист по баскетбол и не мога да твърдя колко добър треньор е, но със сигурност разбира играта и го е доказвал. Колкото и да я разбира обаче, съм видял с очите си, че като ръководител и организатор ще е по-силен. Имал съм възможност да наблюдавам отблизо работата на Папазов в националния отбор през 2008 година, когато треньор беше Пини Гершон и още тогава се чудех защо той не е някой шеф в баскетбола, а се занимава с треньорство. Няма да ми стигне мястото в сайта, за да описвам с колко неща се занимаваше едновременно Папазов и как "тъчеше" на няколко стана, както между другото правеше и до края на сезон 2013/2014 с Левски. Е през миналия нещата се промениха и целта му беше спасяването на клуба, но сега той сякаш отново е презареден и това се вижда от неговото поведение - върна се старият Тити.

Със сигурност Папазов ще липсва на много хора край страничната линия, но има и такива, които се радват, че няма да търпят изпълненията му по време на мачове. Предстои да видим как ще се справи в ролята на ръководител на Левски. Първите му идеи - да залага на млади момчета, са добри и показват, че поне в малка степен е узрял къде е бъдещето на баскетбола у нас. От друга страна обаче трябва и да се замисли кои ще заменят сегашните 16-17 годишни момчета след 4-5 години, ако дай Боже те се развият добре и си намерят по-сериозни отбори в чужбина. Тити е виждал как се работи в много клубове от високо европейско ниво и дано използва техния опит и пример в работата си с Левски. Именно тук е ролята на ръководителя - не трябва да мислиш само за мъжкия отбор, но и за тези, които идват отдолу, защото ако там не се промени нещо, то след няколко години няма да има попълнения не само за Левски, но и за много други отбори.

 

 

*Заглавието е взето от популярна поп-фолк песен от близкото минало

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи