Юношите на Босна на полуфинал на Евробаскет, въпреки че бяха оставени на произвола на съдбата


Юношите на Босна на полуфинал на Евробаскет, въпреки че бяха оставени на произвола на съдбата
(сн. fibaeurope.com)
01-08-2015 14:02

Ако бяха питали .лидерите на партиите в Босна и Херцеговина, правителството или което и да е ниво на власт в страната, юношеският национален отбор по баскетбол нямаше да замине за Гърция на Европейско първенство в дивизия А. Най-висшите представители на държавата не знаят, че младите състезатели са заминали "на вересия".

Те не знаят, че ФИБА е искала да дисквалифицира състава, поради неплащане на такса за участие. Не знаят, че отборът и треньорския щаб са отпътували за Гърция и то без да са им платени самолетните билети. Политиците не знаят, че хотелът във Волос все още не е платен и федерацията няма пари за това. Не знаят, че екипите, с които играят момчетата са взети назаем. Тъжен факт е, че треньори и състезатели дават собствени пари и това е така от месеци.

А знаете ли какви резултати постига Босна и Херцеговина в тази ситуация? Тимът влезе в четворката на шампионата, след като на четвъртфинал надигра Испания със 70-64. Това е най-големият успех в историята на баскетбола в страната, а е постигнат въпреки толкова много пречки и неволи. Просто в цялата ситуация това нещо е за пример, от който могат да се поучат много много хора, включително и у нас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи