Четири варианта за домакинска зала на Академик Пловдив в НБЛ


Четири варианта за домакинска зала на Академик Пловдив в НБЛ
(сн. topnovini.bg)
12-07-2015 10:53 | Иван Вълчанов

От новия сезон в НБЛ ще участва отборът на Академик Пловдив. След като вчера BGbasket.com съобщи кой ще бъде новият старши-треньор на тима, научихме подробности и относно вариантите за домакинска зала на тима. Те са четири.

 

Първият вариант, разбира се, е новата зала „Колодрума”, която ще бъде открита в края на месец август. Тя има капацитет от 7400 места, но притеснението на ръководството на пловдивчани е, че не знаят какъв ще бъде наемът за нея. Макар и със специална отстъпка, ако той не е във възможностите на клуба, ще се наложи домакинствата да се играят в друга зала.

 

Един от следващите варианти е залата на Пловдивския университет, която ще бъде готова до есента. Тя е с капацитет 1200 седящи места.

 

Зала „Строител”, в която за последно пловдивски отбор от елита е играл там – става дума за женския Марица Пловдив, също е вариант. Тя обаче има само 700 места. Ремонтът, който в момента се извършва, ще бъде готов до септември.

 

Като краен вариант отборът може да играе и в залата в Перущица. Тя е чисто нова, събира 1000 зрители и откриването й ще бъде на 20 август.

 

Академик Пловдив има план да строи собствена зала, която напълно ще реши проблемите на клуба в това отношение, тъй като целият клуб ще може да разполага с нея за тренировки на подрастващите и мъжкия отбор. На Академик Пловдив е обещан парцел и тя ще бъде построена за шест месеца след като изграждането й започне.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи