Сърбин ще води Академик Пловдив в НБЛ


Сърбин ще води Академик Пловдив в НБЛ
11-07-2015 17:07

Сърбинът Зоран Топич ще води Академик Пловдив в мъжката НБЛ през следващия сезон. Това бе съобщено още през миналата седмица в пловдивския сайт gustosport, а президентът на клуба Васил Врачев днес потвърди новината за BGbasket.com.

 

Топич е познат в Академик от това, че миналата есен бе част от треньорския щаб в клуба. Според неговата визитка той е бил в треньорския щаб на сръбския Хемофарм Вършац, националния тим на Сърбия до 14г., както и в школата на гранда Партизан Белград. Сред най-известните баскетболисти, с които е работил, са подвизавалия се в НБА Дарко Миличич, както и още две от актуалните звезди на западните ни съседи – Богдан Богданович и Неманя Белица.

 

Топич вече е договорил две сръбски попълнения за Академик, които той ще доведе в Пловдив, за да помагат на отбора в дебютния сезон в НБЛ. Вероятно пък тимът ще играе с името Академик Бултекс, който е основният спонсор.

 

Все още не е ясно в коя зала ще играят мачовете си пловдивчани. Те имат четири варианта за това, но очаквайте скоро повече информация и по този въпрос.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи