ФИБА е готова с новата идея за топ Евротурнир вместо Евролигата


ФИБА е готова с новата идея за топ Евротурнир вместо Евролигата
08-07-2015 20:31

Бордът на ФИБА е готов с новата си идея за създаването на Европейски турнир с топ отборите от континента, който да измести Евролигата. Според испанският Ел Мундо Депортиво, централата вече се е свързала с някои от най-силните тимове и им е предложила по-добри икономически условия. Осемте отбора са Реал Мадрид, Барселона, Олимпиакос, Панатинайкос, Анадолу Ефес, Фенербахче, ЦСКА Москва и Макаби Тел Авив.

ФИБА е тотално недоволна от икономическите резултати на Евролигата, особено като се има предвид, че Шампионската лига по ръгби има ТВ договор на три пъти по-висока стойност. Идеята на ФИБА е да събере отборите в турнир под своя егида и им гарантира 50% повече доход от Евролигата за миналия сезон.

ФИБА е готова с ново правило да намали отборите с лиценз А, които са сигурни за турнира от 11 на 8. Това ще означава да отпаднат Лаборал Куча, Емпорио Армани Милано и Жалгирис Каунас. Идеята е лигата да бъде от 16 отбора, от които 8 ще бъдат с т. нар. А лиценз, а това са изброените по-горе. Останалите ще бъдат шампионите на Франция, Италия, Германия и Литва плюс четири преминали през квалификации, които ще се играят през септември и октомври.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи