САЩ спечели драматично Световното първенство за 19-годишни (видео)


САЩ спечели драматично Световното първенство за 19-годишни (видео)
(сн.fiba.com)
06-07-2015 09:29

Националният отбор на САЩ за юноши (19) спечели за втора поредна година Световното първенство за тази възраст, което се проведе в Хераклион. Американският тим победи драматично на финала Хърватия със 79-71 след продължение и защити златото за първи път след 1983 година. Това е общо шеста титла за американците. Трето място спечели Турция, а четвърти останаха гърците.

 

Американският тим имаше лека преднина през първото полувреме. На почивката те излязоха с аванс 3 точки при 34-31. Второ полувреме бе доста равностойно. САЩ отново влезе с преднина от три точка в последната част, но хърватите стопиха пасива си. В последните секунди Божич бе фаулиран и отбеляза само единия фаул, с което успя да изравни при 67-67. САЩ имаше възможност да спечели в последната атака с тройка, но я изпусна и мачът отиде в продължение. В него американците направиха серия от 10-0 и с това си подсигуриха крайния успех.

 

Джален Брънсън спечели приза за MVP и бе в основата за успеха в продължение като отбеляза 14 точки, направи 7 асистенции и грабна 5 борби. Джейсън Татум и Хари Джайлс реализираха по 13 точки. За Хърватия Ник Славица бе над всички с 23 точки. Марко Арапович завърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби.

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство (юноши 19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи