Стойо Чолаков: Ще помня жеста на Георги Бакалов до края на живота си, чувството от титлата е невероятно


Стойо Чолаков: Ще помня жеста на Георги Бакалов до края на живота си, чувството от титлата е невероятно
22-05-2015 17:00

Тунджа Ямбол стана шампион при 12-годишните момчета, след като на финал във Варна надигра БУБА баскетбол. След края на шампионата BGbasket.com разговаря със старши треньора на тима Стойо Чолаков, който в същото време играе и в мъжкия отбор:

"Чувството е невероятно и е най-малкото удовлетворение от свършената работа през годината. Емоциите като играч и треньор са коренно различни, пожелавам на всеки да изпита това, което изпитах и аз.

Най-важното бе да накарам всяко едно от децата да повярва в собствените си възможности, да не се предава и да се забавлявай играейки тази прекрасна игра.

Всеки мач от първенството си заслужаваше да се гледа. Имаше не малко изненади и интересни моменти. Мисля, че във всеки отбор имаше поне по две страхотни момчета, които ако са достатъчно упорити и трудолюбиви, могат да израстнат и да станат играчи.

 


На момчетата още преди финала им казах, че съм изключително горд с тях, но не трябва да се задоволяват с тази титла, а да работят още по-усърдно и да са жадни за още успехи. Искам да благодаря на всички, които ми дадоха шанс и вярваха в мен. Да благодаря на Андреан Илчев и г-н Здравко Янчев, който бе до мен през цялото време и ме напътстваше и съветваше. Без него нищо от това не би било възможно.

Както вече казах, чувството да си извън и да си на терена е коренно различно. Чувствах се странно в първите мачове за сезона, сега вече мисля по различен начин и се надявам да предам нещата на децата така, че да могат да ме разберат с прости думи. Като състезател понякога не рабзирам защо се ползват дълги обяснения, след като можеш да кажеш това, което мислиш просто и ясно.

На Георги Бакалов след нашия мач можах само да му благодаря (емоцията наистина беше голяма). Едва след финала успях да му кажа това, което мисля. Като треньори на подрастващи на първо място сме длъжни чрез личен пример да изградим в децата морални принципи и ценности в живота, да им покажем, че резултата не винаги е на първо място. Това показа г-н Бакалов не само на децата, но и на треньори и родители. Един истински пример, че са останали красиви постъпки в българския спорт и си заслужава да получат колкото може повече гласност! Казах на г-н Бакалов, че ще помня този жест до края на живота си." (за случката четете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета (12), Стойо Чолаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи