Господа от ДАС, доубивате баскетбола


Господа от ДАС, доубивате баскетбола
22-05-2015 11:55

Тъкмо изглеждаше, че баскетболното ни първенство ще протече нормално и без скандали и ето, че часове преди началото на финала настанаха бурни моменти. Повод за тях дойде решението на Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ за лишаване от домакинство на Балкан за един мач.

Според тях репликите "к..ви сте" са били насочени към съдиите и това е достатъчно основание за лишаване от домакинство. Дотук добре, ако в правилника е записано, нека го има. Но защо това се случва чак сега? Нима за цял сезон в нито една зала, в която се играят мачове от мъжката НБЛ, не е имало такива или други подобни скандирания? В никакъв случай не защитавам феновете на Балкан, но както и човек близък до клуба ми каза - те може и да са го викали към собствените си играчи, как господата от ДАС са решили, че е към съдиите...

Та, господа от ДАС - с подобни неадекватни решения доубивате баскетбола. Така вкарвате допълнително напрежение и бъдете сигурни, че то ще избие. При цялото ми уважение към г-н Иван Евстатиев, който е председател на въпросния съвет и почти целия му живот е минал в баскетбола, то всяко нещо с времето си. Г-н Евстатиев наистина е свършил огромна работа за българския баскетбол в годините, в които е работил в БФБ, но поредица от решения на съвета този сезон показват, че мястото му не е там. За господата Петър Шекеров и Иван Сарафов не мога да кажа нищо, тъй като признавам си не ги познавам, а и не зная дали съм ги виждал в залата. Но пък и те е редно да се замислят как трябва да помагат на клубовете, а не как да само да се събират пари оттук и оттам за щяло и нещяло. Може би в своите професии те са корифеи и затова са получили някаква отговорност, но понякога в живота трябва да се проявява гъвкавост и да се мисли рационално.

Толкова ли не можахте да наложите по-сурова парична санкция, която Балкан вероятно щеше да си я избие от билетите? Във всяка една зала се чуват обидни реплики и към съдии и към играчи и към кого ли не. По вашата логика това означава, че всяка втора домакинска среща следва да се играе без публика или пък в друга зала. Аз като фен на баскетбола бих желал да гледам финал с истинска атмосфера, а не да посетя театър. Такива в София има достатъчно, а постановки достатъчно често. Вероятно Балкан ще домакинства в София, а това по чиста случайност и близостта на Ботевград може би ще позволи залата да се напълни. Но пак питам, това ли искате господа от ДАС, как помагате на баскетбола по този начин? Баскетбол, който е на ръба на пропастта в нашата страна и всеки в него трябва да го подкрепя, а не да пречи по какъвто и да е начин.

Успех и на двата отбора и нека по-добрият победи!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи