Тунджа и БУБА на финал при момчетата (12), треньорът на Черно море с изключителен жест в единия полуфинал


Тунджа и БУБА на финал при момчетата (12), треньорът на Черно море с изключителен жест в единия полуфинал
Георги Бакалов (с микрофона)
20-05-2015 21:47

Отборите на Тунджа Ямбол и БУБА баскетбол се класираха за финала на държавното първенство за момчета (12), което се провежда във Варна. 

В първия полуфинал ямболии надиграха домакините от Черно море Порт Варна с 68-66 след много интересен двубой, който си заслужаваше да се гледа. Той обаче ще се запомни не с резултата, а с изключителния жест, който направи треньорът на "моряците" Георги Бакалов

По време на първия мач за деня едно от момчетата на Тунджа се контузи, а за втория то бе записано във втората петица. По време на втората четвърт едно от децата на ямболии също получи травма и не можеше да продължи за няколко минути, като нямаше и с кого да бъде заменен. Така Тунджа остана с четирима състезатели и в този момент наставникът на варненци Георги Бакалов извади едно от своите деца и няколко минути двата отбора играха четирима на четирима. В крайна сметка той се лиши от шанс да натрупа разлика, която можеше да класира отбора му на финал, но със сигурност този жест ще се помни повече. След края на мача Бакалов получи поздравления от треньора на победителите Стойо Чолаков, а и не само.

В другия полуфинал БУБА баскетбол се справи с Делфин след 78-69 и утре ще спори за златните медали.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (12)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета (12)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи