Трагикомедията ‘Олигофрен’


Трагикомедията ‘Олигофрен’
21-05-2015 18:04 | Яна Касова, BGathletic.com

Да си „олигифрен” е диагноза, но и епитет, който разбуни журналистите у нас в последните дни.

 

След въпрос на репортера на bTV Димитър Тасев, също автор в BGathletic.com, към собственика на футболния Лудогорец Кирил Домусчиев в петък вечер се разрази истинска трагикомедия. Бизнесменът нарече няколко пъти Тасев „олигофрен” пред дузина ТВ-камери и още повече микрофони, а после... със сигурност е съжалил за изказването си – медиите го разкъсаха, заплашиха с бойкот, наложи му се да показва публично, че и богатите могат да се извиняват.

 

Но не само за Домусчиев ситуацията беше с повече трагични краски отколкото с комедийни. Едва ли е ти е до смях да гледаш по всички медии как се въртят кадри със сипещи се над теб обидни думи. Със сигурност, това е комедия за много други хора.

 

Вчера Тасев заяви, че случаят за него е приключен, след като чу думите на извинение от Домусчиев.

 

„Отказвам се да го съдя. Едно дело от моя страна би било заяждане „на дребно”, коментира журналистът.

 

Какъвто и въпрос да зададе един журналист, независимо дали е за празни места на стадиона или дори да попита известен събеседник как се казва, никой няма право да го напада с обидни епитети.

 

Трагикомедията, за която говоря, всъщност е една извадка за ежедневна комуникация между българите и извън обхвата на камерите. Озлобили сме се и дори не забелязваме, че обидите, грубостта и арогантността са навсякъде около нас – по кръстовища, в магазина, в училище и много често вкъщи. 

 

И тъй като ситуацията Тасев-Домусчиев стана общоизвестна, то нека забравим за въпроса към бизнесмена, за мнения, нападки, а да обърнем внимание на отношението ни към хората около нас, към тези, с които се разминаваме случайно, или към тези, които срещаме всеки ден.

 

Е, основните актьори в трагикомедията „Олигофрен” ни показаха едно нещо – че извинението не е порок, а приемането му – достойнство.

 

Ще си позволя да заема една реплика, натоварена с много чувство за хумор, от шефа на спорта в bTV Крум Савов – „ръководител съм на най-известния олигофрен в държавата”. Работя с Митко вече 5 години и твърдо казвам – Тасев не е олигифрен. И въпросът му „чувствате ли се обиден от това, че имаше празни места на стадиона” не му е подшушнат в слушалката, изключете обидните думи от речника си и намирайте сили да се извинявате.  

 

Трагикомедията приключи с хубав край, дори има и поука. Благодаря на всички колеги, и специално на тези отFreeMediaGroup, за подкрепата към автора на BGathletic.com Димитър Тасев.  

 

Още по темата четете - ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи