Блогът на BGbasket.com: Време е за истинските мачове


Блогът на BGbasket.com: Време е за истинските мачове
(USA Today)
18-04-2015 16:06

Тази нощ започват плейофите в НБА. След дълъг редовен сезон, в който 30 отбора изиграха по 82 мача, сега останаха 16, които ще се борят за титлата. Тук вече настъпва моментът за истинските битки, вече няма място за никакво отпускане и ако искаш да си първи трябва да даваш 100% във всеки един момент.


Безспорно двете най-приятни изненади на редовния сезон са победителите в конференциите - Голдън Стейт и Атланта. Първите започнаха с нов треньор - Стив Кър, но той показа качества и наистина изведе тима до исторически редовен сезон. Естествено дуото Стеф Къри и Клей Томпсън е с основна заслуга за резултатите, а от тяхната игра ще зависи главно докъде могат да стигнат Уориърс. За Хоукс не без основание се говори, че са новата версия на Сан Антонио Спърс. Тимът играе много колективно, няма ярко изразени звезди и радваше окото и на неутралните фенове.


Естествено всеки един отбор на Запад има силите да се бори за първото място. Още в първия кръг се очаква Ню Орлиънс да даде сериозен отпор на Уориърс, но без съмнение всяка една от плейофните двойки предизвиква интерес. Тексаското дерби между Хюстън и Далас може да предложи много, а какво можем да кажем за сблъсъкът между ЛА Клипърс и шампиона Сан Антонио. Това е двубой, който може спокойно да е финал на конференцията, а той ще е още в първия кръг. Тези тимове влизат в плейофите в много добра форма и можем да очакваме супер срещи. Портланд и Мемфис са с проблеми с контузии, като това важи особено за първите.


Безспорно фаворит за титла на Изток изглежда Кливланд. Тимът набра скорост във втората половина на сезона, а ЛеБрон Джеймс е гаранция за успех. Очаква се с течение на плейофите Кавс да набират още повече скорост и разбирателството между тях да стане още по-добро. Много ще зависи и от играта на Кайри Ървинг, който е време да се докаже и в големи мачове. Чикаго Булс също ще влезе с амбиции, но там зависи от това колко здрав и готов за игра ще е Дерик Роуз. Очаква се Булс и Кавс да се срещнат във втория кръг на плейофите и там да се покаже кой на какво ниво е.


Серията между Торонто и Вашингтон е непредсказуема, въпреки че Раптърс спечелиха и трите мача през сезона. Отборите са равностойни и няма да е чудно ако се стигне до седем мача. Другите приятни изненади на Изток, освен Атланта, са Милуоки и Бостън. И двата отбора надхвърлира доста очакванията и влизането им в плейофите е част от процеса по обновяване на съставите и ще помогне много на младите играчи. Бруклин пък влезе с късмет в плейофите, но опитът на тима не е за подценяване и Атланта може да бъде затруднен.


Реално от тази вечер в НБА започва нов сезон. Много от играчите считат плейофните битки за съвсем различни от тези в редовния сезон, а това често е доказвано през годините. Често прогнози са били опровергавани, а легендите се изгражда именно в тези мачове. За кого ще говорим тази година ще разберем в средата на месец юни, но едно е ясно - дойде време за истинските мачове и със сигурност ни чакат повече от интересни сблъсъци.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи