Олимпиакос си осигури място на плейофите в Евролига след драма срещу Ефес (видео)


Олимпиакос си осигури място на плейофите в Евролига след драма срещу Ефес (видео)
(сн.euroleague.net)
27-03-2015 10:49

Гърците с ценен успех у дома

 

В драматична битка пред 7500 зрители в Атина, в която никой от отборите не успя да вземе превес повече от 6 точки в първите 35 минути, Олимпиакос успя да спечели с 86-75 над гостуващия тим на Андолу Ефес и резервира билетите си за плейофната фаза на  Евролига. Въпреки, че бе без трима основни играчи – Василиос Спанулис, Костас Слукас и Брент Петуей, Олимпиакос подобри представянето си като се изкачи на трето място в Група F от Топ 16 с актив  9-3 и си осигури място в следващата фаза на турнира. Ефес пък се смъкна до 5-7 и се изравни с четвъртия в групата, за да остави борбата за плейофите да се реши в последните два кръга.  В следващия кръг гърците гостуват на втория в класирането ЦСКА Москва, а турският тим посреща Емпорио Армани Милано.

 

Двубоят в Гърция бе истинска драма като през първите 35 минути на мача отборите си размениха водачеството близо 10 пъти и още толкова изравняваха в резултата. Домакините успяха да вземат сериозен превес едва в средата на последната част. Шест минути преди края резултатът бе изравнен при 64-64, но Олимпиакос направи силна серия от 22-11 в последните минути на мача и удържаха победата до край.

 

Оливър Лафайет бе бай-резултатен за успеха на Олимпиакос със 17 точки, докато Гиоргиос Принцерис отбеляза 14 и овладя 12 борби . Папапетроу реализира 12, а Отело Хънтър и Вангелис Манцарис нанизаха по 10.

 

За Анадолу Ефес Ефстратиос Перпероглу се отчете с 23 точки и рекордните за него 5 тройки, а Ненад Кръстич отбеляза 12. Дарио Шарич се отчете с дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИАКОС - АНАДОЛУ ЕФЕС 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА ЕВРОЛИГАТА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Евролига, Олимпиакос, Анадолу Ефес
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи