Лидерите в НБЛ с контролна среща в петък


Лидерите в НБЛ с контролна среща в петък
(сн. lap.bg)
26-03-2015 17:12 | botevgrad.com

Лукойл Академик и Балкан един срещу друг в Ботевград

 

Тъй като тази седмица кръгът е отложен заради Мача на звездите, лидерите в първетнството на НБЛ ще се срещнат помежду си за конролна среща. В петък на 27 март от 17.30 часа в Арена Ботевград Балкан ще посрешне регионалния си съперник Лукойл Академик. До момента тимът на Тони Дечев е с актив от 19 победи и само 1 загуба от бившия отбор на наставника - Левски, а ботевградчани са с актив от 16 победи и 5 загуби.

 

Отборите на първия и втория в класирането ще бъдат в пълни състави като в срещата ще вземат участие и играчите, които два дни по-късно - в неделя (29 март), ще бъдат част от Мача на звездите. От Балкан това са капитанът Павел Маринов, Иван Лилов, Николай Върбанов и Педжа Стаменкович, а от Лукойл Академик Дий Браун и Бруно Шундов. Съставите на двата отбора за шоу-мача с пълни профили на играчите може да видите ТУК и ТУК.

 

Контролната среща в Ботевград ще бъде открита за зрители. От БК Балкан съобщиха, че входът за мача ще бъде с цена 2 лева.

 

До момента в двубоите между двата отбора този сезон Лукойл е с актив от три победи. За последно двата отбора се срещнаха на 7 март тази година в Правец, като тогава Лукойл Академик победи с 90-75. Предишната им среща пък бе на 20 декември в Ботвград, когато вицешампионите отново се наложиха с 88-80, а първата бе още във втори кръг на пъренството. Резултаът - 69-60 в полза на тима от Правец.


Тагове: Балкан, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи