Портланд спря лошата серия след обрат над Юта (видео)


Портланд спря лошата серия след обрат над Юта (видео)
(сн. AP)
26-03-2015 10:49

Добри новини за Пионерите след завръщането на ЛаМаркъс Олдридж

 

Деймиън Лилард отказа да претърпи шеста поредна загуба и взе нещата в свои ръце във сряда вечер в Енърджи Солушънс Арена в Солт Лейк Сити, а Портланд победи трудно Юта с 92-89. След като изоставаха с 10 точки в последната част и бяха на крачка от поредна загуба, пионерите се взеха в ръце и направиха обрат, за да спрат лошата си серия. Така те удържаха четвърта позиция в Западната конференция,а Юта Джаз са 11-ти също там с актив 31-40. 

 

Деймиън Лилард направи пореден силен мач като завърши с 23 точки, 12 асистенции и 8 борби. След контузия на ЛаМаркъс Олдридж имаше опасност той да пропусне доста срещи на Блейзърс заради контузия, но се завърна само след кратка почивка и отбеляза 19 точки и 9 борби за успеха на своя тим. Дорел Райт наниза 15. 

 

За Юта Дерик Фейвърс и Трей Бърк отнесоха всичко като първия отбеляза 26 точки и 13 борби, а вторият 22. Руди Гобер също се включи силно като направи дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби, а Джо Ингълс реализира 10.

 

Мачът започна оспорвано, но нападението на Портланд не вървеше добре. Те запазиха най-слабата си част през целия сезон като отбелязаха едва 12 точки в първия период, а на почивката Юта измъкна аванс от две точки при 39-37.Те направиха невероятна серия от 15-2 в края на третата част, за да започне последната с двуцифрена преднина. Блейзърс обаче се съвзеха и след силно включване на Лилард обърнаха в резултата.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБА, Портланд, Юта Джаз
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи