Виктор Костурков е най-полезен в 20-ия кръг на А група


Виктор Костурков е най-полезен в 20-ия кръг на А група
(сн. lap.bg)
24-03-2015 20:18

Виктор Костурков от Академик Варна е най-полезният баскетболист на изминалия 20-и кръг от мъжката А група. Той записа дабъл дабъл от 16 точки и 10 борби при стрелба 5/5 за две точки и 6/7 от наказателната линия, като добави и 3 асистенции. Тези показатели му донесоха и най-високия коефициент в класацията на BGbasket.com за кръга – 30.

 

Второто място заема Васил Михайлов от Дунав Русе. Той вкара 23 точки, овладя 10 борби и подаде 4 асистенции за полезност 29 в кръга.

 

Теодор Киров от Видабаскет е на третата позиция, след като регистрира коефициент 27, благодарение на 17 точки, 10 борби и 5 асистенции.

 

Четвъртата позиция е за Хакан Сербезов от ИУ Варна, който вкара 18 точки, хвана 9 борби и подаде 3 асистенции. Неговият коефициент в кръга е 26.

 

Последният баскетболист в Топ 5 на кръга е Андрей Иванов от Делфин. Неговите 14 точки, 9 борби, 4 асистенции и 3 отнети топки оформиха и полезността му от 24 пункта.

 

Най-полезният Костурков и попадналият в петицата Сербезов заемат първите места в класацията за най-добър шести играч. След тях е Саша Топчов от ИУ Варна, който за 11 минути регистрира 15 точки, 4 асистенции и 3 борби, а коефициентът му е 21.

 

Най-добър реализатор на кръга с 28 точки е Илиян Ставрев от Академик Пловдив. Втори е Денис Иванов от Рилски спортист -2 с 26, а по 23 вкараха Ивко Ивков от Академик Благоевград и Васил Михайлов.

 

Петима са лидерите по борби с по 10 в кръга – Виктор Костурков, Теодор Киров, Васил Михайлов и Радослав Колев и Теодор Николов от Видабаскет.

 

В класацията по асистенции пък трима поделят първото място с по 7 – Георги Янков и Ангел Нацкин от ИУ Варна и Алекс Уандие от Видабаскет.

 

Първи по отнети топки с 6 е Ангел Нацкин от ИУ, следван от съотборника си Ивайло Тодоров с 5. Лидери по блокове с по 2 пък са Денислав Вутев от ИУ, Юлиян Колев от Видабаскет и Лъчезар Радев от Дунав Русе.


ТОП 10 НА 20-ия КРЪГ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в А група - мъже, Виктор Костурков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи