Везенков MVP за четвърти път този сезон в гръцкото първенство


Везенков MVP за четвърти път този сезон в гръцкото първенство
24-03-2015 13:02

Българския национал дели приза за "Най-полезен играч" на кръга с Кевин Лангфорд (ПАОК)

 

Българският национал Александър Везенков получи поредно признание в гръцкото първенство. 206-сантиметровият състезател спечели приз за „Най-полезен играч“ на кръга за четвърти път през настоящия сезон, а тимът му очаквано победи Паниониос с 67-63 в двубой от 21-ви кръг.

 

Състезателят дели наградата си с играча от ПАО Кевин Лангфорд (ПАОК), който наниза 25 точки за успеха на своя тим. 19-годишният талант бе най-резултатен за своя тим, като отбеляза 21 точки, овладя 9 борби като само 1 не му достигна за дабъл дабъл. Освен това Везенков открадна цели 6 топки и направи 2 асистенции. За 34 минути на терена той направи страхотно включване за своя тим като завърши с коефициент 25 и бе фаулиран 6 пъти от противниковия тим.  

 

До момента Арис заема трето място в класирането с актив от 14 победи и 7 загуби като има 6 точки по-малко от лидера Олимпиакос. Паниониос е 14-ти като това бе десета поредна загуба за тях. В следващия кръг тимът на българина срещия перия е първенството АЕК.

 

Българският национал, който е спряган за драфта в НБА това лято, е втори по резултатност в гръцкото първенство със средно по 19.1 точки. Освен това той е и трети по борби със средно 8.0 на мач. 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи