Нефтохимик започна с 25-3 и не срещна проблеми срещу Левски


Нефтохимик започна с 25-3 и не срещна проблеми срещу Левски
(сн. lap.bg)
21-03-2015 17:55

Лидерът в класирането на НБЛ-жени Нефтохимик 2010 записа лесна победа със 75-43 като домакин на последния Левски. Носителят на Купа България започна мача с огромна серия и си осигури спокойно доиграване срещу състава на Таня Гатева, изграден основно от девойки. Кръг преди края Нефтохимик заема първото място с 15 победи и 4 загуби, а „сините” са последни с 2-17. Следващата седмица и двата отбора ще бъдат гости – бургазлийки на Монтана 2003, а Левски – на Хасково 2012.

 

Серия от 25-3 в началото на мача предреши изхода от него, като разликата се запази над 20 точки и продължи да расте. След почивката тя премина и границата от 30 точки, а последната част беше спечелена от младия тим на Левски.

 

За победителките в игра не влязоха Лидия Върбанова, Вера Перостийска и Борислава Христова, а старши-треньорът Дечо Коешинов използва възможността да пусне в игра резервните състезателки.

 

Всички влезли в игра за победителките се разписаха, като най-резултатна с 16 точки беше Росица Йовчева, 15 и 17 борби добави Габриела Костова, а с 13 точки завърши Мария Желязкова. За първи път в кариерата си в официален мач за женски отбор като титуляр започна Таня Енева.

 

За Левски Габриела Николова записа дабъл дабъл от 18 точки и 11 борби, а с по 5 точки и борби завършиха Евгения Нацкина и Вили Крачолова.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НЕФТОХИМИК 2010 - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ


Тагове: Нефтохимик 2010, Левски (жени), НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи