Божидар Аврамов премина успешно операция в Букурещ


Божидар Аврамов премина успешно операция в Букурещ
20-03-2015 14:22

Националът ще бъде извън игра в следващите 5 месеца

 

Божидар Аврамов премина успешно операция на коляното днес в Букурещ, научи BGbasket.com. След като вчера стана ясно, че българският национал е с разкъсан менискус и предна кръстна връзка на дясното коляно, още днес в 11.00 часа Аврамов се подложи на операция в Румъния. Преди час всичко приключи успешно, а операцията е преминала нормално. Сега на 25-годишният гард предстои пълно възстановяване, а то ще отнеме близо 5 месеца. 

 

Припомняме, че Аврамов получи контузията преди три дни по време на мач от румънския първенство срещу Тимишоара. На последния мач неговият отбор Аесофт Плоещ победи с 85:77 като това бе първа среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на Румъния. Аврамов обаче, ще пропусне остатъка от сезона, тъй като възстановяването му ще отнеме близо 5 месеца.

 

Националът премина в румънския тим точно преди месец, като до преди това бе част от италианския Юве Казерта. 196-сантиметровият гард започна сезона с родния клуб Черно море Порт Варна, където за 10 мача в НБЛ записа средно по 12.8 точки, 5.6 асистенции и 4.2 борби. В Казерта, където играеше заедно с Деян Иванов, Аврамов записа за 4 срещи средно по 5.3 точки за по 19.5 минути на мач. До момента в румънския тим Аврамов имаше основна роля и направи доста силно включване.

 

Тимът на Плоещ отпадна от турнира за Еврокъп, но ще се бори за Купа и титлата на Румъния. До момента той заема първо място в класирането с актив от 18 победи и само 5 загуби.

 

Пожелаваме на Божидар Аврамов успешно възстановяване и бързо завръщане на терена!

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Божидар Аврамов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи